Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Buzdolabı Neden Gürültülü Çalışır? Gürültülü Çalışan Buzdolabı Nasıl Onarılır?

Buzdolabı Neden Gürültülü Çalışır? Gürültülü Çalışan Buzdolabı Nasıl Onarılır?

haber haber - - 3 dk okuma süresi
12 0

Buzdolabı Neden Gürültülü Çalışır? Gürültülü Çalışan Buzdolabı Nasıl Onarılır?

Her beyaz eşya teknolojisinde olduğu gibi buzdolaplarında da çalışmalarının getirmiş olduğu belirli bir gürültü bulunmaktadır. Günümüzde buzdolabı teknolojisinde bu hususa ayrıca dikkat edilmektedir. Özellikle iç mekanlarda, yaşam alanlarında yer verilen buzdolabı ne kadar sessiz çalışırsa, o kadar konforlu bir kullanım sağlar. Nitekim günümüzdeki buzdolabı modellerinde olağan bir çalışma sesi seviyesi oluşturulmuştur. Bu ses seviyesinin üzerinde çalışma sesi ortaya koyan buzdolaplarında bir sorun olduğu anlamına geliyor. Sultanbeyli Arçelik Servisi merkezimizde de buzdolabının gürültülü çalışmasına ilişkin çok fazla arıza bildirimi alıyoruz.

Buzdolabının aşırı gürültülü çalışması, yaşam alanlarında gerçekleştirilen kullanıma çok önemli bir etki oluşturuyor. Ciddi rahatsızlıklara neden olabilecek buzdolabının çok gürültülü çalışması aynı zamanda da buzdolabındaki teknik arızanın çok daha ileri bir noktaya ulaşmasına ve maliyetlerinde artmasına neden olabilir.

Buzdolabı Gürültülü Çalışma Sorunu Nasıl Giderilir?

Buzdolabı teknolojisi gereğince gürültülü çalışma gerçekleştirmemesi gerekmektedir. Eğer buzdolabınız normal kullanım esnasında olması gerekenden daha fazla gürültülü şekilde çalışma gerçekleştiriyor ise buzdolabınızda teknik bir arıza olduğu anlamına gelmektedir. Buzdolabında gürültülü çalışmaya neden olabilecek birden fazla etken söz konusudur. Özellikle buzdolabının sürekli ve kesintisiz çalışmasına ek çevresel faktörler ve kullanım hataları ile birlikte gürültülü çalışma problemi baş gösterebiliyor.

Günümüzde Üsküdar Arçelik Servisi merkezimize buzdolabının gürültülü çalışması ile ilgili olarak gelen şikayetlerde ağırlıklı olarak buzdolabı fanının açılması kapatılması ile birlikte motorda arızalanması sesinin oluşması söz konusu olmaktadır. Bunun dışında kompresör arızası veya buzdolabının fanlarında toz nem gibi             faktörlere bağlı aşınma oluşması da buzdolabının gürültülü çalışmasına neden olabilmektedir.

Gürültülü Çalışan Buzdolabı Nasıl Onarılır?

Buzdolabının gürültülü çalışıyor olması kullanım ömrünü doldurduğu anlamına gelmemektedir. Buzdolabında aşırı gürültülü çalışmaya neden olan arızalı parça Ataşehir Arçelik Servisi merkezi uzmanlarımız tarafından süratle tespit edilebiliyor ve onarılabiliyor. Yapılan onarım müdahaleleriyle buzdolabının yeniden hem yüksek performanslı ve verimli hem de son derece sessiz bir şekilde çalışır durumda olması sağlanabiliyor. Üstelik buzdolabı servisimizde tüm işlemler 1 yıl garanti desteğine sahiptir. Böylelikle hem kaliteli ve hızlı hem de oldukça güvenilir bir buzdolabı servis hizmeti alma şansına sahip olunabiliyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir