Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. ABD Senatörü Sanders Netanyahu’nun Gazze Politikalarını Eleştirdi

ABD Senatörü Sanders Netanyahu’nun Gazze Politikalarını Eleştirdi

haber haber - - 1 dk okuma süresi
14 0

Sanders’tan Netanyahu’ya Sert Tepki

Bağımsız Vermont Senatörü Bernie Sanders, Netanyahu’nun Gazze’deki politikalarını sert bir şekilde eleştirdi. Sanders, Amerikan üniversite kampüslerindeki Gazze’ye destek ve İsrail’e tepki gösterilerini “antisemitik” olarak nitelendiren Netanyahu’ya yanıt verdi.

Sorumluluk ve Eleştiriler

Sanders, Netanyahu’ya seslenerek, Filistinli sivillerin ölümü ve evsiz bırakılmasına dikkat çekmenin antisemitizm ya da Hamas yanlısı olmak anlamına gelmediğini belirtti. Sanders ayrıca Netanyahu yönetiminin Gazze’deki evleri yıktığını, altyapıyı yok ettiğini ve sağlık sistemi ile eğitimi harap ettiğini vurguladı.

Netanyahu ve Sanders Arasındaki Fark

Sanders, Netanyahu’yu eleştirirken, İsrail Başbakanı’nın Amerikan üniversitelerindeki gösterileri Yahudi karşıtı olarak nitelendirmesini ve Biden yönetimini antisemitizme karşı adım atmamakla suçlamasını kınadı. Aynı zamanda, İsrail’in uluslararası ve ABD hukukunu açıkça ihlal ettiğini belirtti.

Üniversitelerin Rolü

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson ise Columbia Üniversitesi’ni ziyaret ederek, üniversitelerin antisemitik eylemlere izin vermemesi gerektiğini savundu. Sanders ve Johnson, üniversitelerin antisemitizme karşı taviz vermemesi gerektiği konusunda hemfikir.

İlgili Yazılar