Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. BM Sözcü Yardımcısı: “Refah’a Yapılacak Saldırı Toplu Kıyıma Yol Açabilir”

BM Sözcü Yardımcısı: “Refah’a Yapılacak Saldırı Toplu Kıyıma Yol Açabilir”

haber haber - - 2 dk okuma süresi
13 0

BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq’tan Açıklamalar

BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, Bölgedeki BM görevlilerinden edindiği bilgileri paylaştı. Haq, Refah’ta halihazırda 12 hastaneden 3’ünün kısmen faaliyet gösterdiğini belirterek, bir saldırı durumunda bu hastanelerin de işlevsiz hale geleceği uyarısında bulundu.

Haq, UNICEF’in Refah’a yapılacak kara saldırısının büyük bir felakete yol açabileceği uyarısını aktardı. UNICEF İcra Direktörü Catherine Russell’ın, bölgedeki 600 bin çocuğun ya hasta, ya yaralı ya da aç olduğunu bildirdiğini söyledi.

Ürdün’den Gelen İnsani Yardımlar

BM Sözcü Yardımcısı Haq, Ürdün’den gelen insani yardımları taşıyan konvoyun Batı Şeria’da “siviller” tarafından saldırıya uğradığını ve bazı ürünlere zarar verildiğini ifade etti. Ancak konvoyun Gazze’ye ulaştığını belirtti.

Haq, konvoyun Gazze’ye vardıktan sonra yanlışlıkla farklı bir tesise yönlendirildiğini ancak bu iletişim hatasının hemen düzeltildiğini ve yardım dağıtımının devam ettiğini açıkladı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı, İsrailli Yahudi yerleşimcilerin Gazze’ye giden insani yardım konvoylarına yönelik 1 Mayıs’taki saldırısını kınadığını açıklamıştı.

Haq, bu tür iletişim hatalarının tekrarlanmayacağının Gazze yetkilileri tarafından teyit edildiğini sözlerine ekledi.

İlgili Yazılar