Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Standard & Poor’s, Türkiye’nin Kredi Notunu Yükseltti

Standard & Poor’s, Türkiye’nin Kredi Notunu Yükseltti

haber haber - - 2 dk okuma süresi
13 0

Standard & Poor’s’un Türkiye Ekonomisine Yönelik Değerlendirmesi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmesini açıkladı. S&P’nin açıklamasına göre Türkiye’nin uzun vadeli kredi notu “B”den “B+”ya yükseltildi ve kredi notu görünümü “pozitif” olarak korundu.

Önemli Noktalar

S&P’nin açıklamasında, Türkiye’de yerel seçimlerin ardından dış dengelenmenin etkisiyle para, maliye ve gelirler politikası arasındaki koordinasyonun iyileşeceği öngörülüyor. Gelecek 2 yıl içinde portföy girişlerinin artması, cari açıkların daralması, enflasyon ve dolarizasyonda düşüş bekleniyor.

Açıklamada, politika yapıcıların cari açığın daraldığı ve dolarizasyonun tersine döndüğü bir ortamda enflasyonu düşürmeyi ve liraya olan güveni yeniden tesis etmeyi başarmaları halinde Türkiye’nin kredi notunun yükseltilebileceği belirtiliyor.

Açıklamada Ekonomik Tahminler

S&P’nin açıklamasına göre, Türkiye ekonomisinin bu yıl ve gelecek yıl %3 büyümesi bekleniyor. Tüketici fiyat artışlarıyla ilgili tahminlere göre, bu yıl yüzde 55,8, gelecek yıl ise yüzde 27,3’lük bir oran öngörülüyor.

Dönem İçindeki Diğer Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının Değerlendirmeleri

S&P’nin yanı sıra Moody’s ve Fitch Ratings gibi diğer kredi derecelendirme kuruluşları da Türkiye’nin kredi notu görünümünde olumlu değişiklikler yapmıştı. Moody’s, Türkiye’nin kredi notu görünümünü “durağan”dan “pozitif”e çıkarmışken, Fitch Ratings ise Türkiye’nin kredi notunu “B”den “B+”ya yükseltmişti.

İlgili Yazılar