Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. 2022’nin en iyi elektrikli otomobili

2022’nin en iyi elektrikli otomobili

haber haber - - 2 dk okuma süresi
13 0

Belirli alanlarda yayınladığı raporlarla ön plana çıkan Consumer Reports, bir süre önce 2022 yılının en iyi otomobillerini duyurdu. Bu kapsamda elektrikli otomobilleri yakından ilgilendiren bir değişiklik yaşandı. Zira son iki yıldır platform tarafından en iyi elektrikli otomobil ünvanına layık görülen Tesla Model 3, bu sene aynı başarıyı gösteremedi ve yerini Ford’un elektrikli SUV’u Mustang Mach- E modeline kaptırdı.

Consumer Reports tarafından yapılan değerlendirmeye göre Ford Mustang Mach- E; pratiklik, güvenlik, sürüş ve araç içi eğlence sistemi gibi konularda rakibinden önde. Otomobilin Tesla Model 3’e göre en büyük artılarından biri de Ford’un BlueCruise teknolojisi diyebiliriz.

Bu özellik, eller serbest modu olarak bilinen, sürücülerin bazı bölünmüş otoyollarda ellerini direksiyondan çekmesine ve dinlendirmesine imkan sağlayan bir sürücü izleme sistemi konumunda. Ancak söz konusu özelliğin rakiplerinden ayrıldığı nokta ise direksiyonda bulunan kızılötesi sensörlerle sürücünün gözünü yoldan ayırıp ayırmadığını aktif şekilde kontrol etmesi diyebiliriz. Öte yandan özelliğin şerit takip sistemi, kör nokta algılama, otomatik acil frenleme gibi birçok güvenlik özellikleri ile uyumlu çalıştığını belirtelim.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir