Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Bakan Tekin Eğitim Gündemini Değerlendirdi

Bakan Tekin Eğitim Gündemini Değerlendirdi

haber haber - - 2 dk okuma süresi
12 0

Öğretmen Atamaları ve Müfredat Değişikliği

Bakan Tekin, TV100 canlı yayınında eğitim gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. 2017’deki müfredat değişikliğiyle ilgili “Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine ilişkin konuların azaltıldığı” iddialarını yalanlayarak, bu tür iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Ayrıca, Öğretmen atamalarıyla ilgili olarak AK Parti iktidarları döneminde 799 bin 517 öğretmen ataması yapıldığını ifade etti ve önümüzdeki atamaların da devam edeceğini vurguladı.

LGS Tarihi ve Ücretsiz Yemek Konusu

Bakan Tekin, Liselere Geçiş Sınavı tarihinde değişiklik olmayacağını açıkladı. Ayrıca, deprem bölgesindeki okullarda ücretsiz yemek uygulamasının devam ettiğini ve 4 milyona yakın öğrenciye yemek yardımı sağlandığını belirtti. Ekonomik koşulların göz önünde bulundurulduğunu ve gelecek eğitim-öğretim yılında bu konunun yeniden değerlendirilebileceğini söyledi.

STK Protokolleri ve Öğretmenlik Meslek Kanunu

Bakan Tekin, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) protokollerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarıyla ilgili alınan tedbirler ve öğretmenlik meslek kanununda yapılacak değişiklikler hakkında bilgi verdi. Öğretmenlerin beklentilerini karşılayacak bir Meslek Kanunu hazırlığı yaptıklarını ve yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

İlgili Yazılar