Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Videowall Nerelerde Kullanılır?

Videowall Nerelerde Kullanılır?

haber haber - - 3 dk okuma süresi
2 0

Videowall Nerelerde Kullanılır?

Çoklu ekran sistemleri günümüz teknolojisi sayesinde son derece verimli bir şekilde kullanılıyor. Bu sistemlerin kullanılması ile birden fazla ekran birleştirilir ve ilgi çekici dev bir ekran meydana getirilir. Günümüz koşulları ele alındığında sağladıkları ile işletmeler için önemli faydalar sağladığını söylemek mümkündür. Kullanım alanı için herhangi bir sınırlama olmadığı söylenebilir.

En fazla kullanıldığı alanlardan bazıları ise TV stüdyoları, alışveriş merkezleri, mağazalar, teknoloji marketleri, spor kompleksleri gibi yerlerdir. Bunların yanı sıra otellerde ve havaalanlarında da kullanımına sık rastlanır.

Aynı zamanda satış ofislerinde, bankalarda, genel merkez binalarında ve özellikle de kontrol – izleme odalarında yaygın olarak tercih edilir. Bu alanlar haricinde de istenilen her yerde videowallsistemlerini kullanmak mümkün oluyor.

Videowall Sistemleri Nelerdir?

Çoklu ekran sistemleri genel olarak birden fazla ekranın bir araya getirilmesi ile oluşturulsa da farklı modelleri olduğunu söylemekte fayda vardır. Bu modeller içerisinde kullanıcı ihtiyacına uygun olan tercih edilebilir. Standart sistemler en fazla tercih edilen modellerde öne çıkar. Belirli bir alanı dev ekran ile kaplama adına kullanılır.

Dijital Art Wall ise özel tasarımlar ile oluşturulan ve firmaların marka kimliğini ön plana çıkaran çoklu ekranladır. Aynı zamanda bir diğer model olan MenuBoard ise yeme içme sektöründe tercih edilir ve içeriklerin dijital olarak gösterilmesini sağlar.

Bir başka sistem ise kontrol odası sistemleri oluyor. İşletmelerin çalışmalarını ve anlık verilerini izledikleri operasyon merkezilerinde kullanılan çoklu ekran sistemleri olarak tanımlanabilir.

Videowall Ekranlarının Özellikleri Nelerdir?

Video Wallolarak adlandırılan ürünlerde kullanılan ekranların birçok özelliği bulunuyor. Genel olarak özel kontrol cihazları ile uzaktan yönetilebilir. Hem çözünürlük hem de parlaklık açısından standart ekranlara göre daha yüksek seviyeler sunarlar. Kurumsal kullanım için uygun ürünlerdir. Garanti süreleri ise uzundur.

Çevresel faktörlere karşı dayanıklı olan sistemlerdir. Kendilerine özel ısıtma ve soğutma sistemleri ile çalışırlar. Çoklu ekran sistemlerinde kullanılan ekranların genel özellikleri bu şekildedir. Tercih edilen ekran modeline göre özelliklerde değişkenlik olması normaldir. Sisteme göre fiyatların değişkenlik gösterdiğini de bilmeniz gerekir.

İlgili Yazılar