Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Türkiye’nin Gücü Ödülleri Töreninde Cevdet Yılmaz’dan Önemli Açıklamalar

Türkiye’nin Gücü Ödülleri Töreninde Cevdet Yılmaz’dan Önemli Açıklamalar

haber haber - - 2 dk okuma süresi
12 0

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan MÜSİAD’a Teşekkür

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Türkiye’nin Gücü Ödülleri Töreni’nde yaptığı konuşmada, MÜSİAD’a teşekkür etti. Yılmaz, MÜSİAD’ın Türk ekonomisine ve demokrasisine katkılarına vurgu yaparak, MÜSİAD mensuplarını övdü.

MÜSİAD’ın Asil Duruşu ve Yardımseverliği

Cevdet Yılmaz, MÜSİAD’ın 34 yıllık tarihinde ülkenin kalkınması için gösterdiği gayreti ve yardımseverliği vurgulayarak, özellikle depremlerde ve Gazze’deki insanlık suçları karşısında sergiledikleri duruşu takdirle karşıladıklarını belirtti. Yılmaz, MÜSİAD’ın insani değerlere bağlılığını her zaman gurur kaynağı olarak göreceklerini ifade etti.

Türkiye Ekonomisinin Büyüme Performansı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Türkiye ekonomisinin yaşadığı zorluklara rağmen dünya ekonomisinin üzerinde bir büyüme performansı sergilediğini söyledi. Türkiye’nin son 20 yılda ekonomik olarak önemli bir gelişim gösterdiğini ve yüksek gelirli ülkeler liginde yer alma hedefine odaklandıklarını belirtti.

İstihdam ve İşsizlik Rakamları

Yılmaz, Türkiye’de istihdamda olumlu gelişmeler yaşandığını, istihdamın arttığını ve işsizlik oranlarının düştüğünü açıkladı. Ayrıca, kamunun borç açığının da iyi bir seviyede olduğunu ve bütçe disiplininin korunduğunu vurguladı.

Girişimciliğin Önemi

Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin en büyük zenginliğinin güçlü bir girişimcilik ekosistemine sahip olmak olduğunu belirterek, girişimciliğin gelişmesi ve güçlenmesinin önemine değindi. Yılmaz, Türkiye’nin bu alanda sağladığı ilerlemelerin büyük bir değer olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı Kurtulmuş da törene mesaj göndererek, ödül alan girişimcileri tebrik etti.

İlgili Yazılar