Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. MÜSİAD, Türkiye’nin Gücü Ödülleri Töreninde İş Dünyasına Önemli Mesajlar Verdi

MÜSİAD, Türkiye’nin Gücü Ödülleri Töreninde İş Dünyasına Önemli Mesajlar Verdi

haber haber - - 2 dk okuma süresi
12 0

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Konuşması

MÜSİAD tarafından düzenlenen ve Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu ”Türkiye’nin Gücü Ödülleri Töreni”nde konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, iş insanları ve genç girişimcilere teşekkür etti.

MÜSİAD’ın Rolü

Yılmaz, MÜSİAD’ın Türk ekonomisi ve demokrasisine büyük katkı sağladığını vurgulayarak, kuruluşun ülkemizin kalkınması için olağanüstü gayret ve özveriyle çalıştığını belirtti.

MÜSİAD’ın Ulusal ve Uluslararası Arenadaki Etkisi

MÜSİAD’ın sivil yönetimler ve milli iradenin hakim hale gelmesinde önemli bir rol oynadığını belirten Yılmaz, kuruluşun insani değerlere bağlılığını Gazze’deki yardımlarla da gösterdiğini söyledi.

Türkiye Ekonomisinin Durumu

Yılmaz, Türkiye’nin ekonomik performansının dünya ortalamasının üzerinde olduğunu ve 2023’te dünyanın 17. büyük ekonomisi haline geldiğini açıkladı.

İstihdam ve İşsizlik

İstihdamda yaşanan olumlu gelişmelere de değinen Yılmaz, Türkiye’nin istihdamda ciddi bir artış yaşadığını ve işsizlik oranının düştüğünü belirtti.

Enflasyon ve Ekonomik Hedefler

Enflasyonun ekonominin en temel sorunu olduğunu vurgulayan Yılmaz, Orta Vadeli Program çerçevesinde enflasyonu düşürmeyi ve ekonomik refahı artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Girişimciliğin Önemi

Yılmaz, güçlü bir girişimcilik ekosisteminin ülkenin en büyük zenginliği olduğunu vurgulayarak, girişimciliğin gelişmesinin ve güçlenmesinin önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı Kurtulmuş’un Mesajları

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı Kurtulmuş, törene gönderdikleri mesajlarda MÜSİAD’ı tebrik ederek, ödül alan girişimcileri kutladılar.

İlgili Yazılar