Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail Askerleri Filistinlilere Ağır İhlallerde Bulundu

Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail Askerleri Filistinlilere Ağır İhlallerde Bulundu

haber haber - - 2 dk okuma süresi
15 0

İsrail Güçleri, Nur Şems Kampı’nda Filistinlilere Saldırdı

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail askerlerinin, Nur Şems Kampı’na 18 Nisan’dan bu yana düzenlediği saldırılarda yaşanan gözaltı ve ihlallere ilişkin açıklama yaptı. Açıklamaya göre, İsrail güçleri kampta, aralarında yaralıların da bulunduğu 50 Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail’in İhlalleri

Gözaltına alınanların açık alanda sorgulanması, halkın canlı kalkan olarak kullanılması, darbedilmesi, kıyafetlerinin çıkarılması gibi ciddi saldırılar ve ihlaller gerçekleştirildi. Serbest bırakılan Filistinlilerin bedenlerinde, işkence ve eziyete maruz kaldıklarına dair izler bulundu.

Geniş Çaplı Gözaltılar

İsrail güçlerinin, Tulkerim’de 7 Ekim’den bu yana yaklaşık 500 kişiyi gözaltına aldığı, aralarında kadın, çocuk, yaşlı, hasta, yaralıların da bulunduğu yüzlerce kişiyi açık alanda sorguladığı duyuruldu.

Uluslararası İhlal Çağrısı

Esirler Cemiyeti açıklamasında, uluslararası kuruluşlara “beklenen ve gerekli olan rollerini üstlenmeleri” çağrısında bulunuldu. İsrail’in, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te gerçekleştirdiği soykırım savaşı ve gözaltıları kınandı.

Mülteci Kampına Yönelik Operasyon

İsrail ordu radyosu, 18 Nisan’da, Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Tulkerim kentindeki Nur Şems Mülteci Kampı’na yönelik “geniş çaplı askeri operasyon” başlatıldığını duyurmuştu. İsrail askerlerinin, kamptaki saldırılarında 14 Filistinli hayatını kaybetti.

İlgili Yazılar