Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Bursluluk Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Bursluluk Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

haber haber - - 2 dk okuma süresi
11 0

21 Nisan’da Gerçekleştirilen Sınavın Sonuçları 17 Mayıs’ta Açıklanacak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bursluluk sınavına katılan öğrencilerin ve velilerin merakla beklediği sonuçların açıklanacağı tarihi duyurdu. Bursluluk sınavı, 21 Nisan 2024 Pazar günü gerçekleştirildi. Sınavda, 5, 6, 7, ve 8. sınıf ile hazırlık sınıfı öğrencilerine 80 soru, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerine ise 100 soru sorulmuştu.

Bursluluk Sınavı Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Bursluluk sınavında öğrencilerin İOKBS puanı aşağıdaki adımlara göre hesaplanacaktır:

  1. Cevap Kağıtlarının Okunması: Her öğrencinin cevap kağıdı optik okuyucu ile okutulacaktır.
  2. Doğru ve Yanlış Cevap Sayılarının Belirlenmesi: Her test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek ve yanlış cevapların betwild bonusları üçte biri doğru cevap sayısından çıkarılarak ham puanlar bulunacaktır.
  3. Ortalama ve Standart Sapmanın Hesaplanması: Ham puanların ortalaması ve standart sapması hesaplanarak her testin standart puanı belirlenecektir.
  4. Ağırlıklı Standart Puanların Hesaplanması: Testlerin ağırlıklı standart puanları toplanarak Toplam Ağırlıklı Standart Puan bulunacaktır.
  5. Değerlendirme Esnasında Dikkate Alınacak Hususlar: Cevap anahtarındaki hatalar, soru iptalleri, değerlendirme dışı bırakılan sorular gibi durumlar titizlikle ele alınacaktır.

Sonuçların adil ve doğru bir şekilde değerlendirilmesi için MEB belirlediği kriterler doğrultusunda titizlikle çalışmaktadır.

İlgili Yazılar