Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. Panama Devlet Başkanlığı Seçimlerini Mulino Kazandı

Panama Devlet Başkanlığı Seçimlerini Mulino Kazandı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
14 0

Panama’da Devlet Başkanı Seçilen Mulino, Göreve Hazır

Sandıkların yüzde 90’ının açılması sonucunda netleşen Panama Devlet Başkanlığı seçimlerinde, Panama’yı Kurtar İttifakı’nın adayı Mulino zafer kazandı. Mulino, oyların yüzde 34,42’sini alarak devlet başkanı seçildi.

Yüksek Katılımlı Seçimlerde Mulino Zaferi

Diğer Yol Hareketi (MOCA) adayı Ricardo Lombana yüzde 25,01, eski Devlet Başkanı Martin Torrijos ise yüzde 16 oy alırken, Yüksek Seçim Mahkemesi Başkanı Alfredo Junca, seçimleri Mulino’nun kazandığını açıkladı.

Mulino, seçim zaferinin ardından yaptığı açıklamada halkın kendilerine verdiği görevi sorumluluk ve tevazu ile yerine getireceklerini vurgulayarak, milli birlik hükümetinin en kısa sürede kurulacağını taahhüt etti. Yüksek katılımla gerçekleşen seçimde Panama halkı, yeni devlet başkanını seçmenin yanı sıra Ulusal Meclis’in yeni üyelerini de belirledi.

Mulino Kimdir?

Mulino, New Orleans’taki Tulane Üniversitesi’nde deniz hukuku alanında mezun olan bir avukattır. 2009-2014 yılları arasında Panama hükümetinde Adalet Bakanı ve Kamu Güvenliği Bakanı olarak görev alan Mulino, seçim kampanyasında suç örgütleriyle mücadele ve ülkeye düzensiz göç akışına neden olan Darien Boşluğu’na açılan sınırı kapatma sözü vermişti.

İlgili Yazılar