Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanlığı’ndan Gazze’deki Toplu Mezarlar İle İlgili Açıklama

Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanlığı’ndan Gazze’deki Toplu Mezarlar İle İlgili Açıklama

haber haber - - 2 dk okuma süresi
15 0

Uluslararası Adalet ve Hesap Verebilirlik İçin Acil Soruşturma Çağrısı

Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanlığı, Gazze’deki Nasır ve Şifa hastanelerinde bulunan toplu mezarlara ilişkin dehşet verici bulguların ortaya çıkmasının ardından yazılı bir açıklama yaptı.

İsrail’in Uluslararası Adalet Divanı Kararlarını Hiçe Sayması

Açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdürdüğü ve Uluslararası Adalet Divanı kararlarını hiçe saydığı belirtilerek, bu durumun cezasız kaldığına dikkat çekildi.

Uluslararası Toplumun Sorumlulukları

Açıklamada, uluslararası toplumun, sivillere yönelik toplu katliamlara ilişkin kanıtların savaş suçu ve soykırıma işaret ettiği gerçeğine vurgu yapılarak, faillerin adalet önüne çıkarılması ve mağdurların haklarının korunması için harekete geçme çağrısı yapıldı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne Çağrı

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Filistin’deki duruma yargı yetkisine sahip olduğuna dikkat çekilen açıklamada, UCM’e uluslararası hukuk standartlarına uygun, tarafsız bir soruşturma başlatma çağrısı yapıldı.

Usulüne Uygun Soruşturma ve Hesap Verebilirlik

Açıklamada, uluslararası insani hukukun sivillere yönelik saldırıları yasakladığı ve yaşanan vahşetin usulüne uygun olarak soruşturulması gerektiği vurgulanarak, bu soruşturmanın uluslararası toplumun ortak görevi olduğu belirtildi.

İsrail ordusunun Han Yunus kentinden çekilmesinin ardından Nasır Hastanesi kompleksinde bulunan toplu mezardan çıkarılan 283 ceset konusunda da açıklamada bulunuldu.

İlgili Yazılar