Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. Milletvekillerinden AB’nin İsrail Politikasına Eleştiri

Milletvekillerinden AB’nin İsrail Politikasına Eleştiri

haber haber - - 2 dk okuma süresi
13 0

AB, İsrail’in Uluslararası Hukuku İhlallerine Tepki Vermedi

Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen oturumda, AP Sol Grup üyesi Manu Pineda, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde insani yardım çalışanları, gazeteciler ve sivilleri hedef aldığına dikkat çekerek, Uluslararası Adalet Divanı’nın aldığı tedbir kararlarının uygulanmamasını “utanç verici” bulduğunu belirtti. Pineda, İsrail’in saldırılarında ölen gazeteciler ve insani yardım çalışanlarına vurgu yaparak, İsrail’in bölgede istikrar getirdiği iddialarını eleştirdi.

AB’yi Suçlayan İrlandalı Milletvekilleri

Sol Grup üyesi Clare Daly, AB’nin İsrail’in Gazze’ye yönelik bombardımanlarına sessiz kalmakla kalmayıp suç ortağı olduğunu iddia ederek, “Avrupa değerlerinin gerçekte ne olduğunu açıkça görebiliyoruz.” dedi. Daly, AB ülkelerinin Filistinli mültecilere yardım sağlayan UNRWA’yı destekten çekmesini eleştirirken, AB’yi zalimin bayrağını dalgalandırmakla suçladı.

İsrail’e Silah Yardımı Yapan AB’yi Eleştiri

Bir diğer Sol Grup üyesi Mick Wallace, AB’nin İsrail’e silah yardımı yaparak soykırımcı bir apartheid rejimine destek verdiğini savunarak, AB’nin bu duruma sessiz kalarak suç ortaklığı yaptığını belirtti. Wallace, İsrail’in işgalci ve apartheid politikalarına karşı AB’nin yetersiz kaldığını vurgulayarak, uluslararası hukukun çiğnenmesine sessiz kalan AB’yi eleştirdi.

İlgili Yazılar