TPAO, Türkiye’de üretimi olmayan yerli rod pompası için AR-GE çağrısı yaptı. Projeye başvurular 17 Temmuz’a kadar sürecek.
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), yerli üretim rod pompası geliştirilmesi amacıyla özel sektör firmalarına yönelik bir Araştırma-Geliştirme (AR-GE) çağrısı başlattı. Bu çağrı, Resmi Gazete’de yayımlanan bir ilanla duyuruldu.
TPAO’nun ‘Yer Altı Üretim Rod Pompası (Sucker Rod Pump) Yerlileştirme AR-GE Projesi’ kapsamında, mevcut durumda Türkiye’de üretimi bulunmayan ve yurt dışından tedarik edilen rod pompası malzemelerinin tasarım ve imalatı hedefleniyor. Proje ile TPAO’nun arama ve üretim faaliyetlerinde kullanılan kritik ekipmanların yerli imkanlarla üretilmesi amaçlanıyor.
Proje çerçevesinde, teknik şartnamede tanımlanan iki farklı kuyu tipi için her birinden 5’er set olmak üzere toplam 10 adet rod pompası prototipi üretilmesi planlanıyor. Bu prototiplerin yerli teknolojiyle geliştirilmesi ve TPAO’nun operasyonel ihtiyaçlarını karşılaması bekleniyor.
AR-GE çalışmalarına katılmak isteyen özel sektör firmaları, başvurularını 17 Temmuz saat 17.00’ye kadar TPAO Genel Müdürlüğü’ne iletebilecek. Bu çağrı, Türkiye’nin enerji sektöründe yerlileştirme oranını artırma ve teknolojik bağımsızlığı güçlendirme yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]