Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Obezite Tedavisi

Obezite Tedavisi

haber haber - - 5 dk okuma süresi
9 0

Obezite Tedavisi

Obezite tedavisi için ameliyat türleri mevcuttur. Bu kapsamda obezite tedavilerinde cerrahi müdahale, ilaç tedavisi, egzersiz çalışmaları, mide balonları uygulanabilir.

Obezite Ameliyatı Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Obezite ameliyatı sonrasında özellikle hareketsiz yaşamdan uzak durulmalıdır. Fazla kilolara neden olabilecek hazır besin ürünlerinden uzak durulmalıdır. Bu zararlı besinler yerine ev ortamında doğal besin ürünleri tüketilmelidir. Günlük düzenli olarak spor yapılmalıdır.

Obezite Cerrahisi Ameliyatı Nasıl Etkili Oluyor?

Obezite cerrahisi ameliyatı hızlı bir şekilde etkili oluyor. Obezite ameliyatı, türü etkisini birkaç saat içerisinde gösteriyor.

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne Kadar Sürede, Ne Kadar Kilo Verilir?

Obezite cerrahi ameliyatı sonrası yaklaşık 7 hafta içerisinde 15 kilo kadar fazla kilodan kurtarabilir. Bu durum bazen 20 kilograma kadar da çıkabilir.

Obezite Cerrahisi Sonrasında Ne Zaman İşe Dönmek Mümkün?

Obezite ameliyatları global anlamda uygulanır. Çünkü obezite hastalığı sadece ülkemiz genelinden görülmez. Bu nedenle obezite cerrahisi sonrası önemlidir. Operasyondan sadece 2 gün sonrasında normal hayatınıza devam edebilirsiniz. Fakat obezite ameliyatı üzerinden yok edilen fazla kilolarınızı yeniden almamaya dikkat etmelisiniz.

Mide Balonu Nedir?

Her estetik uygulamasından olduğu gibi mide balonu uygulamasından da kaliteli neticeler elde edilmesi gerekir. Bu nedenle obezite ameliyatı uygulamasında olduğu gibi mide balonlarında da profesyonel özel doktor kliniği tercih edilmelidir. Mide balonları doğrudan mideye takılarak fazla kilolar atılması sağlanır.

Kaliteli bir tedavi olan mide balonu operasyonu son derece faydalıdır. Midenizin daha sağlıklı bir şekilde öğünleri öğütmesi amacıyla uygulanır. Bu nedenle aşırı yemek yeme isteğinizi önemli düzeyde azaltır. Mide balonları tedavisi bugün her yaştan hastalara uygulanır. Bu nedenle obezite ameliyatı bu kapsamın içerisinde yer alır. Tüm bu tedaviler sonucunda gözle görülür düzeyde fazla kilolarınızdan kolayca ve ağrısız bir şekilde kurtulabilirsiniz.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Birçok faydaları olan mide balonu genellikle tek seferde uygulanır. Midenizin düzeyine göre en uygun obezite ameliyatı ayrıca uygulanabilir. Mide balonları ise yutulabilir ve mide üzerinden uygulanabilir.

Yutulabilir Mide Balonu Nasıl Takılır?

Yutulabilir olan mide balonu doğrudan ağız kanalından yutularak mideye ulaşması sağlanır. Bu kapsamda obezite ameliyatı gibi yutulabilir mide balonları da dakikalar sonrasında etkisini gösterir.

Mide Balonu Fiyatları

Mide balonları fiyatları beklentilerinizi kusursuz bir şekilde karşılar. Bu nedenle tüp mide ameliyatı en garantili olarak uygulanır. Mide balonları ameliyat fiyatlarına doktor klinik merkezinden bakabilirsiniz.

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Profesyonel tüp mide ameliyatı adından da anlaşılacağı üzere doğrudan tüplü sistem üzerinden mide organına uygulanır. Böylece obezite ameliyatları gibi başarılı bir şekilde kilo atılır.

Tüp Mide Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Tüp midelerin cerrahi müdahalesi doğrudan fazla kiloları olanlara uygulanır. Bu kapsamda daha estetikli mide elde edilir. Ayrıca tüp mide ameliyatı bugün daha modern bir şekilde uygulanır.

En Sık Hangi Mide Küçültme Ameliyatı Yapılıyor?

En sık tüp mide ameliyatları, obezite ameliyatları ve doğal olarak mide balonları uygulanır. Bu sebeple en uygun tedavi doktorunuz tarafından hazırlanır.

Tüp Mide Ameliyatı Olanlar Ne Kadar Kilo Veriyor?

Tüp mideli ameliyatları olan hastalar yaşam tarzı doğrultusunda ortalama olarak 10 ila 30 kilograma kadar fazla kilo atabilir.

Tüp Mide Ameliyatı Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Tüp mideli ameliyatlar ortalama olarak 65 yaşına kadar güvenle uygulanabilir. Bu nedenle tüp mide ameliyatlar en sık uygulanan ameliyatlardır.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Nasıl Beslenilmeli?

Tüp mideli ameliyatından sonrasında günlük az yağlı beslenilmelidir. Mümkünse her gün özellikle de taze sebze ve meyveler tüketilmelidir. Tüp mide ameliyatı sonrasında hareketli yaşama devam edilmelidir. Özellikle hareketsiz yaşam tarzı beraberinde fazla kiloların yeniden alınmasına neden olur.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir