Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. İmplant Ne Kadar Kullanılır?

İmplant Ne Kadar Kullanılır?

haber haber - - 4 dk okuma süresi
12 0

İmplant Ne Kadar Kullanılır?

Başarılı bir implant planı için diş hekimi implant tedavisini tamamladıktan sonra hastaya çok iş düşer. Kendinizi ve ağız sağlığınızı bozmadan besler ve korursanız implantlar daha uzun süre dayanır. Ayrıca düzenli diş hekimi ziyaretleri ağız sağlığınız için çok önemlidir. Doktor kontrolünde dişlerde bakteri plağı ve diş taşı oluşumunu engeller ve implantların ne kadar dayanacağı sorusuna uzun bir cevap verir.

Dental implant restorasyonları kullanan hastalar dişlerinin sağlığına iki kat daha fazla dikkat etmelidir. Bu nedenle fırçalamaya ara verilmemeli ve günde iki kez fırçalanmalıdır. Bir implant restorasyonu ne kadar çok temizlenirse, o kadar uzun süre dayanır. İmplant bakımı iyi olan hastalar implantları 30 yıl veya daha uzun süre kullanabilirler. 

İmplantların Kullanım Süresini Uzatmak İçin Neler Yapılmalı?

Ağız hijyeni iyi olan hastalar için implantlar ömür boyu kullanılır mı yoksa implantların ömrünü uzatabilir mi sorusuna cevabımız evettir. Peki, implant kullanım süresi veya implant ömrü nasıl uzatılır? İmplantlarınızın ömrünü uzatmak için dişlerinizi düzenli olarak yumuşak kıllı bir diş fırçası ile fırçalamalı, dişlerinizi ve diş ortamınızı temizlemeli, dişlerinizi iyice diş ipi ile temizlemeli ve ağzınızı çalkalamalısınız.

Dişlerinizi sağlıklı tutmak, genel sağlığınız kadar önemlidir. Dişlerimizi ihmal ettiğimizde bazen ağrı bazen de diş eti kanaması gibi uyarılar alıyoruz. Diş fonksiyon kaybına yol açan diş çürüğü veya periodontal hastalık gibi durumlarla karşı karşıyayız. Bu durumda dental implant yapımı gibi ihtiyaçlar ortaya çıkmaktadır. 

Uzun Ömürlü İmplantlar

İmplantın uzun süre kullanılabilmesi için tedavi planının uygun şekilde geliştirilmesi gerekir. Üzerine etki eden kuvvetlerin oluşturduğu implantın ağız boşluğundaki çapı, uzunluğu ve konumu doğru hesaplanmalıdır. Düzenli ağız bakımı ve kullanım sırasında aşırı sert gıdalardan kaçınmak implantın daha uzun süre dayanmasını sağlayacaktır.

Kavrama, gıcırdatma gibi alışkanlıklar implantın ömrünü kısaltabilir. Bu durumda çiğneme kaslarının botulinum toksini ile nötralize edilmesi önerilir. Diş sıkma ve gıcırdatma için botox tedavisini bir estetik plastik cerrah ile görüşebilirsiniz. Gece plağı ile kuvvet dengelense bile implant üzerindeki kuvvet tamamen kaybolmaz. Bu nedenle diş gıcırdatmamak için botox önerilir.

Kütahya implant alanında pek çok başarılı tedaviye imza atan kliniğimizden siz de implant  hizmetlerini en ayrıcalıklı koşullar ekseni altında alabilirsiniz. Kliniğimiz sizlere profesyonel tarzda bir implant hizmeti sunmaktadır. Her alanda sizlere profesyonel hizmet deneyimini en ayrıcalıklı ve sınırsız koşullar altında sunmayı başarmaktayız.

Formun Üstü

Formun Altı

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir