Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Kararı ile Kalkınma Ajanslarına Tahsis Edilen Ödenekler Belirlendi

Cumhurbaşkanı Kararı ile Kalkınma Ajanslarına Tahsis Edilen Ödenekler Belirlendi

haber haber - - 2 dk okuma süresi
7 0

Kalkınma Ajanslarına Yönelik Yıl İçi Transfer Ödeneği 1 Milyar 800 Milyon Lira Olarak Açıklandı

Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kararla birlikte, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesinden ayrılan transfer ödeneğinden kalkınma ajanslarına bu yıl tahsis edilecek paylara ilişkin detaylar belirlendi.

Ajanslar Arasında Dağıtılacak Paylar Belirlendi

Bu kararla kalkınma ajanslarının bu yılki transfer ödeneği **1 milyar 800 milyon lira** olarak öngörüldü. Bu ödeneğin **900 milyon liralık** kısmı ajanslar arasında dağıtılacak. Dağılım ise İllerin ve Bölgelerin Sosyoekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması ile nüfus değerleri esas alınarak tespit edildi.

Ödenek Kullanım Alanları

Bakiye ödeneğin **540 milyon lirası**, devam eden ve yıl içinde uygulanmaya başlanacak mali destek program yükümlülükleri ile fizibilite raporu hazırlanmış ve uygulanmaya hazır güdümlü projelerin finansmanı için kullanılacak. Ayrıca, doğal afetler ve salgın hastalıkların olumsuz etkilerini gidermeye yönelik projeler ile acil kaynak ihtiyacı olan ajanslar için gerekli finansman bu ödenekten karşılanacak.

2023 Performanslarına Göre Ek Ödenek Aktarılacak

Ödenekten ayrılan **360 milyon lira** ise ajansların 2023 yılındaki performansları dikkate alınarak yıl içinde Bakanlık tarafından ajanslara aktarılacak. Bu kaynağın kullanımı, saklanması, izlenmesi, denetlenmesi ve gerektiğinde geri dönüşüne dair usul ve esaslar ise Bakanlıkça belirlenecek.

İlgili Yazılar