Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Boeing CEO’su Kelly Ortberg, Yapısal Değişiklikler ve İş Gücü Azaltımı Planlarını Açıkladı

Boeing CEO’su Kelly Ortberg, Yapısal Değişiklikler ve İş Gücü Azaltımı Planlarını Açıkladı

haber haber - - 1 dk okuma süresi
11 0

Boeing’un Zorlu Durumu

Boeing CEO’su Kelly Ortberg, şirketin zor bir konumda olduğunu belirterek, uzun vadede rekabetçi kalabilmek ve müşterilere hizmet sunabilmek için yapısal değişiklikler yapılması gerektiğini vurguladı.

Programlardaki Gecikmeler

Ortberg, 777X programında yaşanan geliştirme zorlukları, uçuş testi duraklaması ve devam eden grev nedeniyle zaman çizelgesinin gecikeceğini ifade etti. Bu nedenle ilk teslimatın artık 2026’da beklendiğini açıkladı.

İş Gücü Azaltımı

Boeing, önümüzdeki aylarda yaklaşık yüzde 10 oranında iş gücünü azaltmayı planladığını duyurdu. Bu azaltmanın yöneticileri, müdürleri ve çalışanları da kapsayacağını belirten Ortberg, toplamda 17 bin çalışanın etkileneceğini ifade etti.

İleriye Dönük Planlar

Şirket, kalan 767 kargo uçağı siparişlerini teslim etmeyi, ticari program üretimini 2027’de tamamlamayı ve KC-46A tanker üretimine devam etmeyi planlıyor. Bu adımların zamanlaması ve etkisi konusunda şeffaf olacaklarını vurgulayan Ortberg, işten çıkarmaların ardında maliyetleri azaltma hedeflerinin yattığını belirtti.

Boeing’un CEO’su Kelly Ortberg, şirketin geleceği için yapılan bu planların gerekliliğine inanırken, çalışanlarını da süreç hakkında bilgilendirme sözü verdi.

İlgili Yazılar