Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. BM Yetkilisinden Gazze’deki Durum Değerlendirmesi

BM Yetkilisinden Gazze’deki Durum Değerlendirmesi

haber haber - - 2 dk okuma süresi
18 0

De Domenico, Gazze’deki İnsani Krizi Aktardı

Bir BM yetkilisi olan De Domenico, Gazze’deki durum hakkında BM basın toplantısına video konferansla katılarak bilgi verdi. Gazzelilerin günlük yaşam mücadelesine dikkat çeken De Domenico, insani yardım çalışanlarının ellerinden geleni yapmaya çalıştığını ancak güvensizliğin en büyük sorun olduğunu vurguladı.

İsrail’in Uygulamaları Eleştirildi

De Domenico, Gazze’deki kıtlığın gıda, hijyen, su ve sağlık tesislerinin yokluğundan kaynaklandığını belirterek, İsrail’in uygulamalarını sert bir dille eleştirdi. Özellikle İsrail’in Gazze’deki yerinden edilme politikalarını ve insani yardım faaliyetlerini engellemesini sert bir şekilde eleştirdi.

Eğitim ve Sağlık Alanındaki Yıkıma Dikkat Çekildi

De Domenico, Gazze’deki okulların çoğunun yıkıldığını ve ayakta kalan tek bir üniversitenin bile olmadığını belirterek eğitim alanındaki yıkıma dikkat çekti. Ayrıca hastanelere yönelik saldırıların endişe verici olduğunu vurgulayarak, Gazze’deki sağlık sisteminin çöktüğünü ifade etti.

Batı Şeria’daki Durum da Değerlendirildi

De Domenico, Batı Şeria’da da durumun kötüleştiğini ve yerleşimcilerin köylere saldırılar düzenlediğini aktardı. İsrail’in Batı Şeria’daki yerleşimcileri koruduğunu ya da desteklediğini belirterek, 2023’ten bu yana yerleşimcilerin yüzlerce saldırı düzenlediğini kaydetti.

İnsani Yardım Çağrısı Yapıldı

De Domenico, yarın Gazze ve Batı Şeria için insani yardım çağrısını açıklayacaklarını belirterek, 3 milyon insanı desteklemek için 2,8 milyar dolarlık yardım çağrısında bulunacaklarını ifade etti. Yardımların önemli bir kısmının Gazze’ye gideceğini ve bu yardımların dağıtımı için 4 milyar dolarlık bir plan yapıldığını ancak yetersizlik nedeniyle bu rakamın düşürüldüğünü açıkladı.

İlgili Yazılar