Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. Ukrayna Parlamentosu, Yeni Seferberlik Yasasını Onayladı

Ukrayna Parlamentosu, Yeni Seferberlik Yasasını Onayladı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
17 0

Zelenskiy, Yasa Tasarısını İmzaladı

Ukrayna Parlamentosunun internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Devlet Başkanı Zelenskiy, seferberlik, askerlik kaydı ve askerlik hizmetiyle ilgili bazı konuları düzenleyen yeni seferberlik yasasını onayladı.

Yasa 1 Ay Sonra Yürürlüğe Girecek

Yasa resmi olarak yayımlandıktan sonra 1 ay içerisinde yürürlüğe girecek. 11 Nisan’da kabul edilen yasa tasarısıyla askeri seferberlik şartlarını sıkılaştıran yasa, Ukrayna Parlamentosu tarafından desteklenmişti.

Yeni Yasa Neler Getiriyor?

Yasaya göre, 18 ila 60 yaş arasındaki erkekler seferberlik sırasında her zaman bir askerlik kayıt belgesi taşımalı ve yetkililerin talebi üzerine ibraz etmelidir. Ayrıca sınır geçiş noktalarında veya sınır bölgelerinde askeri kayıt belgesini göstermek zorunlu hale gelecek.

Yasa kapsamında yurt dışında olan ve askerlik kayıt belgesi olmayan kişiler yeni pasaport alamayacaklar. Ayrıca, yasanın yürürlüğe girmesinden sonra askerlik hizmetiyle yükümlü herkesin 60 gün içinde iletişim bilgilerini ve askeri kayıtlarını güncellemesi gerekecek.

18-60 yaş arası askerlik hizmetinden sorumlu kişiler, askerlik sicil bilgilerini güncellerse Ukrayna’nın yabancı diplomatik kurumlarından konsolosluk hizmeti alabilecekler.

İlgili Yazılar