Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. Mısır ve Hamas Arasındaki Ateşkes Görüşmeleri

Mısır ve Hamas Arasındaki Ateşkes Görüşmeleri

haber haber - - 2 dk okuma süresi
15 0

Hamas Kahire’den Ayrıldı, Mısır’ın Ateşkes Teklifi Bekleniyor

‘Mısır’dan yayın yapan Al Qahera News televizyon kanalı, Hamas heyetinin Kahire’den ayrıldığını ve Mısır’ın ateşkes anlaşması önerisine yazılı yanıtla tekrar geri döneceğini belirtti. Ancak detaylı bilgi verilmedi.

Detaylar ve İddialar

Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, Mısır ve Hamas arasındaki ateşkes teklifi, Tel Aviv’in tahminlerine göre 134 İsrailli esirin 3 aşamada serbest bırakılmasını içeriyor. İlk aşamada 33 esirin, diğerlerinin ise 10 hafta arayla iki aşamada serbest bırakılması öngörülüyor. Hamas’ın her İsrail askeri karşılığında 50 esir, her sivil karşılığında ise 30 esir talep ettiği belirtiliyor.

İsrail’in Taahhütleri

İsrail’in teklifinde, Gazze’deki Refah şehrine kara giriş hazırlıklarını durdurmayı ve bir yıl boyunca tam ateşkes sağlamayı taahhüt ettiği, bu süre zarfında Filistin devletinin kurulması için çalışmaların yapılacağı ifade ediliyor.

Son Durum

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri’nin, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten beri devam eden saldırıların durdurulması için bir teklif olduğunu belirttiği açıklamasından sonra, Mısır ve Katar arabuluculuğunda hazırlanan yeni ateşkes ve esir takası anlaşması teklifinin Hamas’a sunulduğu bilgisi verildi. Hamas’ın teklifi değerlendirip yakında yanıt vereceği ifade edildi.

İlgili Yazılar