Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Bayraktar: Enerji Gündemine İlişkin Değerlendirmeler

Bayraktar: Enerji Gündemine İlişkin Değerlendirmeler

haber haber - - 2 dk okuma süresi
16 0

Karadeniz’deki Gaz Sahası

Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’nda doğal gaz üretimini artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü ve günlük doğal gaz üretiminin mayıs ayı gibi 5 milyon metreküpe çıkmasının hedeflendiğini belirtti. Yeni keşiflerin gelmesiyle rezervin artabileceğini vurguladı.

Petrol Arama Çalışmaları

Karadeniz’de petrol arama çalışmalarının da devam ettiğini söyleyen Bayraktar, önümüzdeki dönemde keşif kuyularının kazılacağını belirtti. Ayrıca, Libya ve Somali’de yapılacak sismik çalışmalarla ilgili bilgiler paylaşarak, önemli adımlar atılacağını ifade etti.

Irak-Türkiye Boru Hattı

Gabar’da günlük 40 bin varilin üzerinde petrol üretildiğini ve bu petrolün tankerlerle taşındığını belirten Bayraktar, Irak-Türkiye boru hattının önemine vurgu yaptı. İki ülke ilişkileri için ve bölge petrol piyasaları açısından büyük bir proje olan boru hattının yapım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Doğal Gaz ve Elektrik Destekleri

Geçen yıldan bu yana yapılan doğal gaz ve elektrik desteğine değinen Bayraktar, vatandaşlara sağlanan desteklerin toplamda 280 milyar liranın üzerinde olduğunu belirtti. Zam beklentisinin olmadığını dile getirerek, bütçe imkanları dahilinde desteklerin devam edeceğini belirtti.

Yeşil Enerji ve Güneş Santralleri

Türkiye’nin yenilenebilir enerjiye dayalı elektrik tüketim oranına dikkat çeken Bayraktar, yeşil enerji kaynaklarının devreye alınmaya devam edileceğini belirtti. Rezervuarlı barajlara yüzer güneş santralleri kurma hedeflerinin olduğunu ve bu alanda 10 bin megavatın üzerinde potansiyel olduğunu açıkladı.

İlgili Yazılar