Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. Katar, Hamas ve İsrail Arasında Arabuluculuk Görüşmeleri Devam Ediyor

Katar, Hamas ve İsrail Arasında Arabuluculuk Görüşmeleri Devam Ediyor

haber haber - - 2 dk okuma süresi
13 0

Katar ve Hamas Arasında Olumlu Gelişmeler

Katar Dışişleri Bakanlığı’nın X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamaya göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, arabulucuların İsrail ve Hamas’a sundukları önerilere ilişkin Hamas’tan bir yanıt aldıklarını belirtti. Hamas’ın yanıtını “olumlu” değerlendiren Ensari, “Katar heyeti, arabulucular üzerinden yapılan dolaylı müzakerelerin yeniden başlaması için Salı günü sabahı Kahire’ye gidecek” ifadelerini kullandı.

Ateşkes ve İnsani Yardımlar Konusundaki Temenniler

Ensari, müzakere turunun derhal başlayacak kalıcı bir ateşkesin yanı sıra esir takası ve Gazze Şeridi’nin tüm bölgelerine insani yardımların girişini sağlayacak anlaşmayla sonuçlanmasını temenni ettiklerini kaydetti. Hamas Hareketi Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye de Gazze Şeridi’nde ateşkes anlaşmasına ilişkin önerilerini onayladığını bildirmişti.

İsrail’in Refah’a Yönelik Saldırıları

İsrail Savaş Kabinesi, Hamas’ın ateşkes önerisine onay vermesinin ardından Refah’ta saldırılara devam kararı almıştı. Refah’ın doğusunda zorla yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı mahallelerin boşaltılması istenirken, bölgede yaklaşık 100 bin Filistinli ikamet ediyor.

7 Ekim’den bu yana devam eden saldırılarda en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849’u kadın olmak üzere 34 bin 735 Filistinli öldürüldü, 78 bin 108 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İlgili Yazılar