Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. »
  4. Yunanistan’a ‘FETÖ’ tepkisi: Hicap kaynağıdır
Genel

Yunanistan’a ‘FETÖ’ tepkisi: Hicap kaynağıdır

vadi vadi - - 1 dk okuma süresi
17 0

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adalar Denizi ve Yunanistan ile Komşuluk İlişkileri Sorunları Sempozyumu’na videolu mesaj gönderdi.

– Türkiye, Suriye kaynaklı düzensiz göçün engellenmesine yönelik verdiği olağanüstü mücadelede tek başına bırakılmıştır.

– Suriyeli mazlumlara kapanan kapıların, ülkemizde darbe girişiminde bulunmuş, 251 vatandaşımızın kanını dökmüş, FETÖ’cü canilere sonuna kadar açılması ise insanlık adına hicap kaynağıdır.

TEK TARAFLI EYLEMLERDEN KAÇININ

– Komşumuz Yunanistan’ın, hak ve menfaatlerimize saygı göstermesini, oldubittilerden ve tek taraflı eylemlerden kaçınmasını bekliyoruz.

– Mülteci krizi iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine vesile olabilecekken bu tarihi fırsat Yunanistan’ın uzlaşmaz tutumu sebebiyle heba edilmiştir.https://60ae8a308b104cae8dfd0160dc564e60.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

– Ayrıca Türkiye olarak Ege Denizi’nin gerilim ile değil barış ve dostluk ile anılmasını istiyoruz. Bu noktada Komşumuz Yunanistan’dan hak ve menfaatlerimize saygı göstermesini, oldubittilerden ve tek taraflı eylemlerden kaçınmasını bekliyoruz.

– Yunanistan ile hakkaniyete, adalete ve iş birliğine dayalı, komşuluk hukukunu gözeten çözüm yolları bulacağımıza inanıyorum.

İlgili Yazılar