Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. YÖK Tarafından Denklik verilen Üniversiteler

YÖK Tarafından Denklik verilen Üniversiteler

haber haber - - 3 dk okuma süresi
11 0

YÖK Tarafından Denklik verilen Üniversiteler
YÖK denkliği bulunan üniversiteler listesi olarak YÖK ve M.E.B tarafından resmi burslu öğrenciler için açıklanan üniversiteler bulunmaktadır. Bunlar öğrencilerin seçim yapılırken esas alacakları listedir. Önerilen üniversitelerin olduğu listenin ilk sıralarında ABD üniversiteleri yer almaktadır. Birçok ülkenin bulunduğu YÖK tarafından denklik verilen üniversiteler listesi tercihe yakın süreçte öğrencilere destek olacaktır. Yurtdışında bulunan üniversiteler öğrenciler için kariyer açısından çok yüksek donanımlar sağlamaktadır. Özellikle dil eğitimi açısından bir dili yaşayarak öğrenme sunmaktadırlar. Bu da yurtdışı üniversite eğitimi tercih sebeplerindendir.

YÖK’ün Tanıdığı Yabancı Üniversiteler
YÖK denkliği olan üniversiteler listesi içindeki tüm üniversiteler YÖK tanınırlığı kriterlerine çok uygundur. Bu şekilde YÖK bu üniversitelerden mezun olan öğrencilerin diplomalarına denklik verir. Ülkemizde hem özel hem de resmi kurumlarda iş bulabilme olanaklarını artırmaktadır.  Genellikle YÖK üniversite denkliği için listelerde bulunmayan üniversitelerden mezun öğrenciler denklik sınavlarına girmektedirler. Yeterli puanı alanların diplomalarına denklik verilebilmektedir. Hukuk Fakültesi gibi bazı bölümlere farklı dersler bulunur. Bu durumda da YÖK atamış olduğu üniversitelerde bu fark derslerinin alınmasından öğrencileri yönlendirmektedir. Bu şekilde YÖK denkliği almayı isteyenler fark derslerini vermektedir. Sınava giriş yaparak yeterli puan alındığında diplomalar için denklik hakkı elde edebilmektedirler. Öğrenciler yurtdışında okuyabilmek için üniversite tercihi yapılırken denklik alabilecekleri okullardan tercihler yapmaları çok önemlidir.

YÖK Denkliği Bulunan Üniversiteler Listesi
YÖK tarafından denklik verilen üniversiteler
listesi içinden seçimler yapılarak yurt dışı eğitim tercihlerinde mezuniyet sonrasını garanti altına alabilirsiniz. YÖK denkliği dünya sıralamasında ilk 1000 içindeki üniversitelere doğrudan verilmektedir. Bunun yanı sıra seçilen üniversitenin YÖK üniversite tanınırlığı kapsamında olup olmadığını öğrenebilmek için YÖK’e bir dilekçeyle başvuru da bulunabilirsiniz. Veya başvuru da bulunulmak istenen okula doğrudan ulaşarak denklik ile ilgili bilgi de alınabilmektedir. Yurtdışı yükseköğrenim kurumları genel de lise not ortalamasına yönelik öğrenci seçmeleri yapmaktadır. Bu da ülkemizden birçok öğrencinin her sene yurtdışı üniversite tercihini yapmasına olanak tanımaktadır.

Firma Bilgileri: Eurostar Yurtdışı Eğitim Katip Mustafa Çelebi Mahallesi İstiklal Caddesi No: 49/5 (Mavi Han) Taksim-Beyoğlu /İstanbul
Tel: 0 (212) 244 66 00

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir