Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Yerden Isıtma Straforu

Yerden Isıtma Straforu

haber haber - - 3 dk okuma süresi
9 0

Yerden Isıtma Straforu

Yerden ısıtma straforu, günümüzde yaygın olarak kullanılmaya başlanan yerden ısıtma sistemlerinin en önemli parçalarından biridir. Sistemin verimliliği ve uzun ömürlülüğü açısından büyük bir öneme sahiptir. Bundan dolayı sistem hazırlanırken kaliteli olan yerden ısıtma straforlarının tercih edilmesi gerekir.

Yerden Isıtma Straforu Nedir?

Yerden ısıtma köpüğü olarak da bilinen bu malzeme, yerden ısıtma sistemlerinin verimli çalışması ve sistemin borularının bir düzen içinde yerleştirilmesi için kullanılır. Üzerindeki küçük mantarlar, içerisinden sıcak su geçerek ortama sıcaklık verecek boruların istenilen düzende yerleştirilmesine imkan verir.

Boruların yerleştirilmesi konusunda son derece etkili çözümler üretmesine karşın, tek ve temel özelliği bu değildir. Söz konusu straforlar, etkili bir yalıtım malzemesidir. Böylece sıcak boruların ısısının zemin tarafından emilmesini engellerler. Bu ise sıcaklığın kaybedilmeden ortama verilmesine imkan verir. Böylece sistemin verimliliği direkt olarak artar.

Bu malzemelerin kendi içerisinde farklı türleri vardır. Folyolu yerden ısıtma straforu da bunlardan biridir. Straforun üzerinden folyo sayesinde şap altında erimez ve formunu uzun yıllar korur. Malzemenin uzun ömürlü olması adına önemli bir detaydır.

Yerden Isıtma Straforu Avantajları

Yerden ısıtma straforları, ısıtma sistemlerinin olmazsa olmazları arasında yer almaktadır. Doğru şekilde kullanıldıklarında birçok avantaj sağlarlar. Söz konusu avantajlardan bazıları şunlardır:

  • Yalıtım özellikleri çok iyi olduğundan, ısının istenilen yönde yayılmasını sağlarlar ve sistemin verimliliğini artırırlar.
  • Ağırlıkları çok düşüktür ve bu sayede kullanım alanlarına gereksiz yük oluşturmazlar. Bu durum, binanın genel durumu açısından büyük bir avantajdır.
  • Hafif olmalarına karşın dayanıklılıkları yüksektir. Yüksek basınç altında yapılarını koruyarak görevlerini yaparlar.
  • Kullanımları son derece kolaydır.
  • Isı yalıtımında başarılı olan bu madde, aynı zamanda ses yalıtımına da katkı verir.

Yerden Isıtma Straforu Fiyatları

Yerden ısıtma straforu fiyatları, straforun özelliklerine bağlı olarak farklılık gösterir. Dolayısıyla yerden ısıtma köpüğü fiyatları hakkında net bir rakamdan bahsetmek mümkün değildir. Folyolu yerden ısıtma straforu, diğer seçeneklere göre nispeten biraz daha pahalıdır.

Fiyatlar konusunda kıyaslama yaparken, m2 üzerinden hesaplamaların yapılması gerekir. Böylece olası hataların ve yanılmaların önüne geçilir ve kıyaslamalar doğru olarak yapılır.

Web Adresimiz: http://yerdenisitmasirketi.com/yerden-isitma-straforu.html

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir