Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Yalıtımlı Bakır Boru Nedir ve Neden Buna İhtiyacınız Var?

Yalıtımlı Bakır Boru Nedir ve Neden Buna İhtiyacınız Var?

haber haber - - 2 dk okuma süresi
2 0

Yalıtımlı Bakır Boru Nedir ve Neden Buna İhtiyacınız Var?

İzolasyonlu Bakır Boru, bir veya her iki ucunda bir dış bakır tabakası ile yalıtılmış bir boru türüdür. Endüstriyel boru sistemlerinde ve konut tesisat uygulamalarında kullanılır. Bu tip boru, boruların içindeki sıcak ve soğuk suyun karışmasını önler, bu da haşlanma veya donmayı önlemeye yardımcı olur.

Aynı zamanda korozyonu ve ısı transfer kaybını en aza indirir.

Eviniz İçin Doğru İzoleli Bakır Boru Tipini Nasıl Seçersiniz?

Kangal Bakır boru tipik olarak ısıtma ve soğutmanın yanı sıra sıcak su için de kullanılır. Radyant ısıtma tesisatlarında da kullanılmaktadır. İki ana bakır boru türü vardır: ince duvarlı ve kalın duvarlı. İnce cidarlı bakır boru en esnek olanıdır, ancak yeni bir sistem kurulurken kolaylıkla ezilebileceği için montajı daha zor olabilir. Kalın cidarlı bakır boru daha dayanıklıdır ve kurulumu daha kolaydır, ancak ince cidarlı bakır borudan daha pahalıdır.

Yalıtılmış bakır borunun duvar kalınlığı, dayanıklılığı, esnekliği, kurulum maliyeti ve uzun ömürlülüğü üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Daha kalın duvarlar genellikle, toplam kalınlığı 1/8 inçten (3 mm) daha az yapmak için bir epoksi reçine kaplama ile birbirine yapıştırılmış çok sayıda metal veya plastik yalıtım katmanından oluşur. Daha kalın duvar aynı zamanda dış sıcaklıklardan kaynaklanan ısı kaybına veya ısı kazanımına karşı daha ince duvarlara göre daha iyi yalıtım sağlayacaktır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir