Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Web Tasarım Nedir? Niçin Uygulanır?

Web Tasarım Nedir? Niçin Uygulanır?

haber haber - - 7 dk okuma süresi
10 0

Web Tasarım Nedir? Niçin Uygulanır?


Web tasarımı
; görseller ve metinlerden oluşan web sayfası içeriklerinin web sitesi ziyaretçilerine bir düzen içerisinde sunulması, gösterilmesi işlemidir. Web sitesi tasarımı, web tasarım projesi veya web sitesi yapımı gibi tanımlar da, web tasarımı ile eş anlamlar da kullanılabilmektedir. Web tasarımı yapabilmek için öncelikle bir projenin oluşturulması gereklidir. Firma, şahıs, marka veya ürün projenin esas konusunu oluşturarak projeye yön verir.

Örneğin; doktor veya diş hekimi web sitesi, firma web sitesi, otel web sitesi, sağlık merkezi veya hastane web sitesi web tasarım projesi örneklerindendir. Buradan da anlaşıldığı gibi web tasarım; kişi, kurum veya kuruluşları tanıtmak amacıyla yapılan, web sitesi sayfalarını kodlama, düzenleme ve internet ortamında yayınlama çalışmalarının tümü olarak adlandırılır. Bu çalışmaları yapan uzman kişilere web tasarımcı, web tasarımcısı veya web master denmektedir. Web tasarım hizmetleri için ajans360 adresine ulaşabilirsiniz.

Web Tasarımı Neden Yapılır?

Web tasarımının temel amacı, web sitesi ziyaretçilerine ve web sitesinin sahibine karşılıklı fayda sağlayacak bir platformun oluşturulmasını sağlamaktır. Karşılıklı fayda sağlayan bir proje amacına ulaşmış demektir. Ürününü tanıtmak isteyen bir firma ile ürünü tanıyan, beğenen ve satın almak isteyen bir ziyaretçi buna güzel bir örnek olacaktır. Web tasarımı çok çeşitli amaçlar doğrultusunda projelendirilmektedir. Web tasarım sitelerinin birçok alanda hizmet sağlanması amaçlanmaktadır. Web tasarım projeleri ister ticari amaçlı olsun isterse de tanıtım odaklı olsun; netice de kurumsal kimliğinize değer katmayı amaçlamaktadır.

Teknolojinin hızla geliştiği, ticaret dinamiklerinin tamamen değiştiği, tanıtım faaliyetlerinin ve aktivitelerinin çeşitlilik kazandığı bu dönemde web tasarım çalışmaları da büyük ilerleme yaşamıştır. Firmalar sitelerinin tasarımını yaptırarak daha çok müşteriye ulaşmayı hedeflemektedir İçerik Yönetim Sistemi (CMS), web sitesi sahibinin web sayfalarına fotoğraf, katalog tasarımı, resim, tablo, grafik, video, metin, vb. içerikleri ekleyip çıkarmasını sağlayan yazılımlardandır.

Web tasarım çalışmalarının doğru şekilde yapılıp yapılmadığını gösteren bu süreçte, eksik veya fazla yapılan çalışmalar belirlenerek düzenlenmesi sağlanmaktadır. Web tasarım hizmetleriniz ile ilgili ajans360 adresine ulaşabilirsiniz.

Web Tasarım Çalışmalarının Aşamaları Nelerdir?

Web tasarımda en önemli aşama projelendirme ve analiz süreçlerini kapsamaktadır. Kurumsal olan bilgileri, hizmet ya da ürünleri hakkındaki bilgiler kaydedilmelidir. Kaydedilen bilgiler doğrultusunda rakipler ile alakalı analizler yapılarak istatistikler göz önünde bulundurulmalıdır. Tasarım sürecinde müşterilerin onayı alındıktan sonra internet sitesinin kodlama çalışmaları başlatılır. Projelerin farklı yapılarda çalışması, hızlı olması ve bütün web tarayıcılarında çalışma işlemleri sağlanarak tamamlanır.

 Kodlama ve tasarım işlemleri tamamlandıktan hemen sonra müşteriye bir Demo hazırlanmaktadır. Sunulan bu Demo müşteri tarafından incelendikten sonra uygulama ve çalışmaların hatasız bir biçimde çalıştığının onaylanması durumunda firma tarafından destek çalışmaları süreci başlatılır. Tam anlamıyla doğru bir şekilde çalışan web sitesi oluşturulmadan yayın aşamasına geçilmemektedir. Tanıtım filmi kontrol edildikten sonra yayın başlar ve  bu da web sitesi sahiplerine ekstra avantaj sağlamaktadır.

Kurumsal Web tasarım hizmetini kapsamı, süreçleri ve maliyetleri açısından 5 ayrı kategoride ele alabilmek mümkündür. Kurumsal Web Tasarım; Markaya ve şirkete özel kurumsal web tasarım hizmetleri yaklaşık 4-6 hafta arası sürmektedir. Hazır Web Tasarım; Hazır web tasarım hizmetlerinde çizim ve kodlama süreçleri olmadığı için maliyetleri kurumsal web tasarıma göre çok daha uygundur.

 Mikro site web tasarım; Mikro ya da micro web site olarak adlandırılan hizmetler belirli bir ürün ya da hizmet odaklı yapılan görsel ağırlıklı web tasarım projeleridir. Mikro web site tasarım projeleri şirketin ihtiyaçları doğrultusunda tasarlanmakta ve fiyatlandırma belirlenmektedir.

Hazır Web Tasarım Kurulumu Özellikleri

Hazır Web Tasarım Kurulumu; Hazır web tasarım kurulumları en uygun maliyetli web tasarım çözümleri arasındadır. Bu hizmette şirkete domain, hosting ve web site kurulum hizmetleri verilebilmektedir. Bu hizmetler 1 gün içerisinde tamamlanmaktadır. E-ticaret Web Sitesi Tasarımı; E-ticaret web sitesi tasarımları e-ticaret alt yapılarında hazır ya da konsept tasarım kullanmak istemeyen firmalar için en iyi çözümü sunmak için verilmektedir.

E-ticaret web tasarım projeleri özel tasarım hizmetleridir. Şirketin ve markanın ihtiyaçları doğrultusunda proje süresi, tasarımı ve fiyatları değişmektedir. Katalog tasarımı müşterilerinizin ve hedef kitlenizin, markanız, ürünleriniz ya da portföyünüz hakkında bilgi sahibi olması için tasarlanmış görsel ve metin elementlerinden oluşan tasarımlar bütünüdür. Katalog tasarımı ise bu tasarımların ve metinlerin hazırlanması, düzenlenmesi ve yayımlanması işlemine verilen adlardır.  Web tasarım işlemleriniz için ajans360 adresinden bilgi alabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir