Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Vitrektomi Ameliyatı

Vitrektomi Ameliyatı

haber haber - - 5 dk okuma süresi
14 0

Vitrektomi Ameliyatı

Gözün arkasında bulunan vitre jel kısmın problemlerinin cerrahi olarak düzeltilmesi işlemine vitrektomi denir. Uzman göz hekimleri tarafından uygulanan ve çok kısa süren bir cerrahi işlemdir. Başarı oranı çok yüksektir. Komplikasyon riski düşüktür.

Vitrektomi Ameliyatı Kimlerde Görülür?

Şeker hastalığına bağlı retinopati gelişen, göz içi yabancı cisim çıkarma sonucunda retinaya zarar verilen, göz sorunları gelişen ve vitreus kanamaları görülen kişilere vitrektomi ameliyatı uygulanır. Bu sorunlar çok ciddi problemlerdir ve erken dönemde müdahale gerektirir.

Vitrektomi Ameliyatı Nasıl Gelişir?

Anestezi altında uygulanır. Göz içi sterilizasyon sağlanır. Retinaya çok küçük kesi atılır. Bu kesiden uygun cihazlar yardımı ile girilir ve vitre jel onarımı yapılır. Özel aletler kullanılarak cerrahi operasyon uygulanır. Atılacak kesinin çapına uygun aletler seçilir. Vitrektomi uzmanlık gerektiren bir operasyondur. İşlemi yapan cerrahın göz anatomisini çok iyi bilmesi gerekir.

Retina Dekolmanı Nedir?

Retinanın içerisinde yer aldığı küreden ayrılmasına denir. Dekolman kelime anlamı olarak ayrılmak demektir. Arka göz kısmında meydana gelebilecek en ciddi rahatsızlıktır. Küre içerisinde jel bir kısım bulunur. Retina bu jel üzerinden küreye bağlanır.

Retina üzerinde bulunan görme pigmentlerinin ve ışık reseptörlerinin bozulması ile retina dekolmanı meydan gelir. Göze darbe alınması, genetik faktörler ve miyop gibi göz hastalıkları da hastalığın başlıca nedenleri arasında yer alır.

Retina Dekolmanı Belirtileri Nelerdir?

Retina dekolmanı özelinde görüntünün zaman zaman ve kalıcı olarak bulanıklaşması, göz önünde sürekli bir perde hissinin olması, göz önünde karanlık lekelerin uçması ve görme kaybıdır. Retina dekolmanı ciddi bir göz hastalığıdır. Erken dönemde müdahale edilmez ise büyük oranda görme kaybına neden olabilir.

Retina Dekolmanı Tedavi Yöntemleri

Teknolojinin ilerlemesi tıp alanında büyük gelişmelerin yaşanmasına zemin hazırlamıştır. Son yıllarda göz hastalıkları için en sık uygulanan tedavi tekniği lazer yöntemidir. Bu yöntem sayesinde hafif dereceli ayrılmalar tedavi edilebilir. Ancak ciddi retina dekolmanı olan hastalarda cerrahi operasyon gereklidir.

Retina Dekolmanı Tedavi Fiyatları

Retina dekolmanı tedavi için kullanılan yöntem, işlem süresi, tek göze uygulanması ve hekimin ücretleri dikkate alınarak fiyat belirlenir. Bu nedenle hastaneler ile birebir görüşme sağlayarak net tutarlar hakkında bilgi almalısınız.

Akıllı Lensin Amacı Nedir?

Gözümüzde bulunan doğal lensin zaman içerisinde işlemini kaybetmesi ile onun yerine görevi üstlenmesi amacı ile akıllı lensler geliştirilmiştir. Uzun yıllar göz içerisinde kalabilen ve sorunsuz işlevi gerçekleştiren bir yapıdır. Farklı markalara ait farklı sayıda odak yapısı olan lensler mevcuttur. Bu nedenle her hastaya özel model seçilebilir.

Akıllı Lensin Yararları ve Avantajları

Farklı mesafelerden görüş imkânı sağlar. Hastanın yaşı ne olursa olsun gözlük kullanmadan yakın ve uzağı net görmesine yardımcı olur. Akıllı lens fiyatları gözlük ve diğer mercek fiyatlarına göre daha uygundur. Bakım ve onarım gerektirmeden uzun yıllar kullanılabilir.

Göz İçi Akıllı Lens Kimlere Uygulanır?

Göz numarası lazer tedavisi ile küçültülemeyen, diyabete bağlı görme sorunları oluşan, yakın ve uzağı görmede aynı anda sorun yaşayan ve genel göz sağlığında sorun olmayan kişilere uygulanır. Doğal göz lensi saydamlığı düzeltilebilecek kişilere bu tedavinin uygulanmasına gerek yoktur. Akıllı lens fiyatları ve sağladığı avantajlar düşünüldüğünde hemen herkes bu tedaviyi yaptırmak ister.

Akıllı Lens Fiyatları

Fiyatlar hakkında net bilgi alamadan kurum seçimi yapmanızı tavsiye etmiyoruz. Önceliğiniz her zaman kaliteli ve komplikasyonsuz hizmet veren kurumlar olmalıdır. Lensin markası, uygulama şekli, hekimin tedavi maliyeti ve hekimin bu alandaki başarısı dikkate alınarak akıllı lens fiyatları belirlenir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir