Maduro, Değişim Sürecini Başlatacaklarını Açıkladı
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, devlet televizyonu VTV’ye yaptığı açıklamada, yemin töreni için destekçilerini 10 Ocak günü sokaklara çağırdı. Maduro, ülkenin yeni yıldan itibaren büyük bir dönüşüm ve değişim sürecine gireceğini belirterek, “Venezuela için, bağımsızlık için, Bolivarcı vatan için ve tek bir yumrukta birleşmek için hepinizi birlik olmaya çağırıyorum.” ifadelerini kullandı.
Maduro: “Oligarşinin ve Emperyalizmin Kuklası Olmayacağız”
Maduro, konuşmasında oligarşinin ve emperyalizmin kuklası olmayacaklarını vurgulayarak, “Her türlü entrikaya, her türlü komploya ve faşizmin her türlü oyununa hazırlıklı olmalıyız. Onları bozguna uğratacağız.” dedi. Ayrıca, Maduro İspanya’da yaşayan muhalefet lideri Edmundo Gonzalez’i de hedef alarak, “Ateşle oynamayın ve Venezuela’ya saygı gösterin. Venezuela’da savaş olmayacak.” uyarısında bulundu.
Üçüncü Kez Seçilen Maduro
Ulusal Seçim Konseyi’nin 29 Temmuz’daki açıklamasına göre, Maduro yüzde 51,20 oyla devlet başkanlığı seçimini üçüncü kez kazanmıştı. Muhalefet adayları Gonzalez ve Maria Corina Machado ise seçim sonuçlarını reddetmişti. Gonzalez’in tutuklanma kararının ardından eşiyle birlikte İspanya’ya kaçtığı belirtildi.
Maduro’nun açıklamaları, Venezuela’da siyasi gerginliğin sürdüğü bir dönemde dikkat çekti. Devlet başkanı, destekçilerini sokaklara çağırarak ülkenin karşı karşıya olduğu zorluklara karşı birlik olma mesajı verdi.