Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Ukrayna’dan Rusya’ya önemli mesaj

Ukrayna’dan Rusya’ya önemli mesaj

haber haber - - 2 dk okuma süresi
12 0

RUSYA ile Ukrayna arasında ilk diplomatik temas Belarus’un Gomel bölgesinde yapılan görüşmeyle sağlanmıştı. Gomel’de yapılan kritik müzakerelere de katılan 6 kişilik Ukrayna heyetinde bulunan Temas Grubu Delegasyonu Başkan Yardımcısı Rüstem Umarov, kurulan ilk temasın önemli olduğunu ve heyet olarak genel bir fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

“Görüşmelerin Türkiye’de yapılması konusunda ısrarcıyız”
Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan Umarov, “Tarafların talepleri ana hatları ile belli. Şu an bir yol haritası belirlemeye görüşmeleri bir üst boyuta taşımaya çalışıyoruz. Müzakere yolu bu yıkımı önlemenin en akılcı çözümü. Ölümleri, akan kanı durdurmak için masadayız” dedi.

Rus heyeti ile ilk görüşmenin yapıldığı Belarus’un savaşa Rusya lehine dahil olduğunu hatırlatan Umarov, “Biz bundan sonraki masanın tarafsız bir ülkede kurulmasını istiyoruz. Birden fazla ülke ve seçenek var ancak İstanbul, Ankara ya da başka bir Türk şehrinde olması konusunda ısrarcıyız. Türkiye’nin durduğu yer itibarı ile bu zemin Rusya için de Ukrayna için de en sağlıklı seçim olur” diye konuştu.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir