Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Ukrayna gerilimi Rus borsasını sarstı

Ukrayna gerilimi Rus borsasını sarstı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
9 0

Rusya’nın Ukrayna yüzünden batılı ülkelerle yaşadığı gerilim ve savaş söylentileri Rus borsasını ve Rusya’nın para birimi rubleyi düşürdü.

Rus hisse senetleri yüzde dörtten fazla düşerken, ruble dolar karşısında değer kaybetti. Gün içinde ABD doları, ruble karşısında yüzde 2’ye yakın değer kazandı ve 1 dolar 78 rubleyi geçti. Ruble böylece bir son 14 ayın en düşük noktasına geriledi.

Rus yatırım bankası Renaissance Capital ise müşterilerine verdiği bir notta, askeri bir tırmanış durumunda rublenin dolar karşısında yüzde 20’ye kadar değer kaybedeceğini belirtti.

Batılı güçler, Rusya’nın komşusunu işgal etmeye hazır olduğunu iddia etse de Moskova bunu reddetmeye devam ediyor. ABD son olarak dün diplomatların aile üyelerine Ukrayna’yı terk etme emri verdi.

Borsalardaki kayıplar Moskova ile sınırlı kalmadı. Bugün güne sınırlı bir düşüşle başlayan Borsa İstanbul’daki en değerli 100 hisseyi listeleyen BIST 100 endeksi, öğlen saatlerinde küresel piyasalarda yaşanan sert satış dalgasının etkisiyle yüzde 4’e varan kayıp yaşadı. Hisselerdeki gerilemede sanayi bölgelerinde yaşanan enerji krizi etkili oldu. En yüksek kayıplar enerji hisselerinde yaşandı.

Avrupa borsaları da jeopolitik gerilimlerin yanında para politikalarında sıkılaşmaya gidileceği endişelerinin geçtiğimiz hafta küresel varlık satışlarını tetiklemesinden etkilenen teknoloji hisselerindeki düşüşlerle erken işlemlerde geriledi.

İlgili Yazılar