Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Türkiye’ye Bir Bronz Madalya Ali’den Geliyor

Türkiye’ye Bir Bronz Madalya Ali’den Geliyor

haber haber - - 2 dk okuma süresi
20 0

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda masa tenisi branşında tek erkeklerde Milli Oyuncumuz Ali Öztürk, bronz madalyayı Türkiye’ye getirdi. 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları masa tenisi tek erkelerde ‘Sınıf5’ Ali Öztürk, yarı finalde son Paralimpik Şampiyonu olan Çinli Ningning Cao’ya yenilerek bronz madalya almaya hak kazandı. 1xbetm.info

Tokyo’da Büyükşehir Spor Salonu’nda gerçekleştirilen masa tenisi müsabakalarında milli sporcumuz Ali Öztürk, 2016 Rio’da altın madalya alan ve dünya şampiyonluğu da bulunan Cao’ya karşı zorlu bir mücadele verdi. Setlerde güçlü rakibini zorlayan Ali, 11-7, 11-9 ve 11-9’luk set sonuçlarıyla 3-0 yenildi ve final oynama şansını kaybetti.

Avrupa Şampiyonası’nda bireysel olarak birer altın ve bronz, Dünya Şampiyonası’nda bir altın madalyası bulunan Ali Öztürk, kariyerine bireyselde ilk olimpiyat madalyasını da bronz olarak 2020 Tokyo’da ekledi. Elinden gelen her şeyi ortaya koyan Milli sporcumuz Ali Öztürk bronz madalya alarak evine döndü. Ay-yıldızlı sporcumuz Ali Öztürk takım kategorisinde ise 2016 Rio’da bronz madalya elde etmişti.

Ali Öztürk’ü Kimdir?

28 yaşındaki Trabzon’lu Milli oyuncumuz 1 Nisan 1993 yılında doğmuştur. 4. sınıf ve Paralimpiya’ın Türk Masa tenisi oyuncusudur. 2014 yılında Pekin, Çinde’ki Dünya Para Masa Tenisi Şampiyonası’nda C5 Takımı Takım etkinliğinde kardeşi Abdullah Öztürk ve Nesim turan ile gümüş madalya kazanmıştır.

Büyük başarılara imza atan Milli oyuncumuz Yılın Paralimpik Sporucusu dalında Milliyet Sporu ödülünü de almıştır.

İlgili Yazılar