Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. »
  4. Türkiye’nin Biricik Gururu Kadın Sporcular: Bahar Mert Üçoklar
Genel

Türkiye’nin Biricik Gururu Kadın Sporcular: Bahar Mert Üçoklar

vadi vadi - - 2 dk okuma süresi
28 0

Eski Milli voleybolcu olan Bahar Mert Üçoklar’ın Bulgaristan’dan gerçekleştirdiği göç ardından 1989 yılında Türkiye de başarılar ile dolu kariyeri başlamıştır. Şu an da ise yönetici olarak milli takımlara verdiği taktikler ile mesleğine devam ediyor.

Bulgaristan’ın Kırcaali kentinde doğmuş olan ve “Cep Herkülü” Naim Süleyman ile aynı dönemde Türkiye’ye göç etmiştir. Türk kulüpleri ve milli formayla pasör pozisyonunda birçok başarıya da imzasını atmıştır. 4-5 dili yazacak kadar aynı zamanda da 6-7 dil ile de konuşup anlayacak kadar bilen, 2003 jenerasyonuyla Avrupa Şampiyonluğu yaşamıştır. Türkiye Voleybol Federaynu Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Bahar Mert Üçoklar hikayesini AA muhabirleriyle de başlamaktan çekinmemiştir. betebet

Türkiye de Eczacıbaşı, Vakıfbank ve Türk Telekom, Almanya’ da Volley Cats Berlin ve İtalya’da Asytel Norvara da oynamıştır. Aynı zamanda 300’ün üzerinde milli takım forması giymiş olan Bahar Mert Üçokalar Şampiyon Kulüpler Kupası’nda en iyi pasör unvanını almaya hak kazanmıştır. Sporculuk hayatı boyunca 6 Türkiye şampiyonluğuna, 2 kes Şampiyon Kulüpler Kupası İkinciliği Akdeniz Oyunları şampiyonluğu ve ikinciliği yaşamıştır.

Aktif olarak sporculuğu 2008 yılında hayallerini gerçekleştirmek için isteyerek planlı bir şekilde bırakmıştır. Hayatında birçok başarılı işe imza atmış olan Kadın oyuncumuz Türkiye’nin incilerinden olmayı başarmış ve ülkemizi her yerde çok başarılı bir şekilde temsil etmiştir.

İlgili Yazılar