Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası 2024 Yılının İlk Üç Ayındaki Finansal Sonuçlarını Açıkladı

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası 2024 Yılının İlk Üç Ayındaki Finansal Sonuçlarını Açıkladı

haber haber - - 2 dk okuma süresi
16 0

Bankanın 2024 Yılı İlk Çeyrek Finansal Sonuçları

Banka, 2024 yılının ilk üç ayında **141,6 milyar lira** aktif büyüklüğüne ulaşarak bir önceki yıla göre **%38 artış** sağladı. Net karı ise **%56 artarak 1 milyar 34 milyon liraya** yükseldi. Kredi tutarı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre **%30,7 artış** ile **87 milyar lira** oldu. Bankanın ortalama öz kaynak karlılığı **%44,5** olarak gerçekleşti.

Yatırım ve Finansman Faaliyetleri

Banka, Türkiye’deki sanayi sektörünün karbon emisyonu azaltımı projelerini desteklemek amacıyla Dünya Bankası ile **200 milyon dolar ve 200 milyon avro** tutarında kredi anlaşması imzaladı. Ayrıca İslam Kalkınma Bankası, OPEC Uluslararası Kalkınma Fonu ve Uluslararası İslami Ticaret Finansmanı Kuruluşundan finansman sağladı.

Bankacılık Faaliyetlerindeki Başarılar

Banka, birleşme ve satın alma danışmanlığı faaliyetleri kapsamında Traçim Çimento San. ve Tic. AŞ’nin AC Çimento AŞ tarafından satın alım işlemini başarıyla tamamladı. Ayrıca halka arz faaliyetleri kapsamında önemli işlere imza attı.

Girişimcilik Ekosistemi ve Yatırımlar

Banka, Türkiye Kalkınma Fonu aracılığıyla Türkiye’deki girişim ekosistemini desteklemeye devam ediyor. Fonun yatırımları sayesinde girişimcilik ekosisteminin gelişimine öncülük ediyor.

İlgili Yazılar