Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Türkiye Ekonomisinde Olumlu Gelişmeler Devam Ediyor

Türkiye Ekonomisinde Olumlu Gelişmeler Devam Ediyor

haber haber - - 2 dk okuma süresi
12 0

Kredi Derecelendirme Kuruluşlarından Türkiye’ye Artan Güven

Ekonomi yönetiminin kararlı politikalarının meyvelerini vermeye devam ediyor. Son zamanlarda uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye’nin kredi notunu yükseltmeye devam ediyor. Bu durum, Türkiye’nin risk primini olumlu yönde etkilerken, fonlama maliyetlerinde de iyileşme sağlanıyor.

Standard & Poor’s ve Fitch Ratings’ten Olumlu Sinyaller

Standard & Poor’s (S&P) Türkiye’nin kredi notunu “B”den “B+”ya yükseltirken, Fitch Ratings de not görünümünü “durağan”dan “pozitif”e çıkardı. Moody’s’in de Türkiye’nin kredi notu görünümünü “durağan”dan “pozitif”e çevirmesi bekleniyor.

TL Varlıklara Olan İlgi Artıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisine artan güvenin dış finansmanı olumlu etkilediğini belirtti. Özellikle portföy girişlerinde yaşanan artış, Türkiye’nin ekonomik istikrarını gösteriyor.

Borsa ve Dış Ticarette İyileşme

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor kırmaya devam ederken, dış ticaret verilerindeki olumlu gelişmeler cari açığı azaltmaya yardımcı oluyor. Turizm gelirlerindeki artış da ekonomiye olumlu yönde katkı sağlıyor.

Ödemeler Dengesindeki İyileşme

Nisanda TÜFE ve Yİ-ÜFE’deki artışlar öngörülerin altında gerçekleşirken, turizm gelirlerindeki artış ve dış ticaret verilerindeki iyileşme cari açığı azaltıyor. Ekonomi yönetiminin dezenflasyon hedefine ulaşmak için kararlı adımları, uluslararası yatırımcıların da güvenini kazanmayı sürdürüyor.

İlgili Yazılar