Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Türk kızı Yasemin’in cansız bedeni ABD’de ormanlık alanda bulundu!

Türk kızı Yasemin’in cansız bedeni ABD’de ormanlık alanda bulundu!

haber haber - - 5 dk okuma süresi
9 0

Dünya, New Jersey’de yaşayan Türk kızı Yasemin Uyar’ın başına gelen korkunç olayları konuşuyor. 24 yaşındaki Yasemin, bir eczanede kasiyerlik yaparak hayatını kazanıyordu.

AYRILDIKTAN SONRA DA TAKİP ETTİ
Yasemin, 27 yaşındaki Brooklyn’li Tyler Rios ile olan ilişkisinden 2 yaşında Sebastian adında bir oğlu vardı. Ancak çift, Tyler Rios’un aile içi şiddet olayları nedeniyle ayrıldı.

Yasemin’i ayrıldıktan sonra da takip eden ve taciz etmeye devam eden adam, bunlarla da yetinmedi ve hem genç kadını hem de 2 yaşındaki oğlunu kaçırdı.

İKİSİNİ DE KAÇIRDI
Polisin alarma geçmesinin ardındna Tyler Rios, 24 yaşındaki eski eşi Yasemin Uyar ve çiftin oğlu Sebastian Rios’un ortadan kaybolmasıyla ilgili olarak gözaltına alındı.

Uyar’ın annesi Karen Cumartesi gecesi CBS2’ye New Jersey’li kadının kalıntılarının Tennessee’deki ormanlık bir alanda bulunduğunu doğruladı. New Jersey Eyalet Polisi, Twitter üzerinden açıklama yaparak 2 yaşındaki çocuğun Cumartesi günü Monterey’de bulunduğunu açıkladı.

YASEMİN İŞE GİTMEYİNCE ALARM VERİLDİ
Cuma öğleden sonra Sebastian’ın kreşe gelmediği ve Yasemin’in ise işe gitmediğinin öğrenilmesi üzerine alarm verilmiş ve 24 yaşındaki kadın ile 2 yaşındaki oğlu için arama emri çıkarılmıştı. Yasemin her yerde aranırken, kızının çaresizce eve dönmesini bekleyen Karen Uyar, saat 20.15’te kötü haberi aldı. Rios, Tennessee’de gözaltında ve New Jersey’e iadesini bekliyor.

Uyar’ın annesi küçük Sebastian’ın dönüşü üzerine kendisiyle yapılan röportajda şunları söylemişti: “Sebastian’ın geri dönmesine çok sevindik, şimdi tek isteğimiz Yasemin’in sağ salim bulunması.”

“DUA EDİYORUZ” DEMİŞTİ…
Karen Uyar, “Hala umuda tutunuyorum. Dua ediyoruz. Sebastian’ın annesine ihtiyacı var ve biz sadece onun eve dönmesini istiyoruz” diye ekledi.

Uyar’ın annesi, kızının kaybolmasının ardından “insanların aile içi şiddetle mücadele eden aileler konusunda daha anlayışlı ve duyarlı olmasını umduğunu” belirten bir paylaşımda bulundu.

“Birkaç yıl önce kızım açıkça alkolik olan bu çocukla ilişkiye girdi. Onda bir umut ışığı görünce pozitif kalmaya çalıştım ve onu ailemizde kucakladım.”

BAYILANA KADAR BOĞMUŞ
Yasemin Uyar’ın annesi, kızının yaşadıklarını anlatarak, “Sarhoş öfkesi, kızımı bayılana kadar boğmasına neden oldu. Onu yerde bırakarak arabasını çaldı ve kaçtı.” dedi.

Kızının defalarca aile içi şiddete maruz kaldığını, çürük ve morluklarla gezmek zorunda kaldığını anlatan Katen Uyar, Yasemin hamile kaldıktan sonra Rios’un sözlü ve fiziksel şiddetinin devam ettiğini anlattı.

Çift ayrıldıktan sonra Tyler Rios’un Yasemin’i sürekli takip etmeye devam ettiğini söyleyen anne Uyar, sürekli tedirgin olduklarını da anlattı.

TİPİK BİR AİLE İÇİ ŞİDDET VAKASI
Ailenin arkadaşı Robyn Morris, Uyar’ın cesedi bulunmadan önce şunları söyledi: “Neredeyse onun, ailesinin ve diğer herkesin iyiliği için güvende olmasını umuyorum. Pek çok insanı etkiledi.”

2018’DE DE YAPMIŞ
Daily Mail tarafından elde edilen 2018 tarihli mahkeme kayıtları, Rios’un daha önce bir aile içi şiddet mağduruna yönelik ağırlaştırılmış saldırı, hırsızlık ve boğulma ile suçlandığını gösteriyor.

Belgeler ayrıca mahkemenin Rios’un “başka bir suç” işleme riski altında olduğuna dair “ağırlaştırıcı faktörler” bulduğunu gösteriyor.

Aile içi şiddetten suçlu bulunduktan sonra, Rios Şubat 2020’de bir savunma anlaşması yaptı ve 180 gün hapis yatarak üç yıl denetimli serbestlik ve öfke yönetimi danışmanlığı almaya mahkum edildi.

İlgili Yazılar