Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Tüp bebek tedavisinde hangi testler yapılır

Tüp bebek tedavisinde hangi testler yapılır

haber haber - - 3 dk okuma süresi
57 0

Tüp bebek tedavisinde hangi testler yapılır

Çiftler tüp bebek tedavisine başlamadan önce, kadın ve erkeklerin hamile kalmanın önündeki engelleri anlamaları için bazı testler yapılır. Bu eşzamanlı testler tipik olarak erkekler için sperm ve hormon testi, hormon testi ve kadınlar için rahim ultrasonu (HSG) içerir. Testlerin ardından problemler belirlenir ve tüp bebek tedavi planı planlanır.

Kadınlara Uygulanan Testler

Öncelikle kadınlara yumurtaların kalite ve miktarını (yumurtalık rezervi) bilmek için temel hormonal testler uygulanır. Adetin başlangıcından sonra 2. veya 3. günde yapılan E2, LH, TSH, PRL ve bazı durumlarda DHEAS ve toplam testosteron testi, düşük yumurtalık rezervi hakkında bilgi verir. 12 veya daha yüksek bir FSH değeri ve 80 pg/ml’nin üzerinde bir E2 değeri, düşük yumurtalık rezervi anlamına gelir; Tedavide kullanılan ilaç dozu da bu değerlere göre belirlenir. Rahim yapısını anlayın. Rahim içi bebeğin büyümesini desteklemeyen bir yapıya sahiptir; Yapışıklıkların, miyomların ve poliplerin varlığı ve fallop tüplerinin kapanması İzmir tüp bebek tedavisinin başarı oranını büyük ölçüde azaltır. Bu anlamda histereskopi sayesinde bu durumlar öngörülebilir ve önleyici tedbirler alınabilir. Rahimde anatomik bir problem olduğunun bilinmesinin yanı sıra bu yöntemle miyom ve poliplerin varlığı da net olarak anlaşılır. Ayrıca yumurtalık rezervini değerlendirin ve polikistik over sendromu ve endometrioma (çikolata kisti) olup olmadığını belirleyin.

Erkeklere Uygulanan Testler

Tüp bebek tedavisine başlamadan önce tüm erkeklere standart semen analizi (spermiogram) yapılır. Bu analiz sayesinde spermin miktar, hareketlilik ve kalitesi ile spermin morfolojik yapısı hakkında  bilgi edinilecek, gerektiğinde erkeklik hormonu testleri PRL , FSH, LH ve total testosterondur. Özellikle yüksek bir FSH değeri, düşük testis rezervi anlamına gelir. Bazı durumlarda kadınlar için de geçerli olan HbsAg, HIV, Anti-HCV ve kan grubu testleri erkekler için de yapılmaktadır. Düşük sperm sayısı, ürolojik muayene ve azospermi durumunda kromozom analizi de yapılır.

Tüp Bebek (IVF) Tedavisinin Riskleri

Herhangi bir tedavide olduğu gibi, tüp bebek tedavisi ile ilişkilendirilebilecek ve tahmin edilebilecek belirli riskler vardır. Risk; Bunun nedeni kullanılan ilaçlar veya tedavi sırasında uygulanan işlemlerdir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir