Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Tesla yine yasaları ihlal etti

Tesla yine yasaları ihlal etti

haber haber - - 2 dk okuma süresi
9 0

Tesla, ilk çıktığı günden beri yalnızca elektrikli otomobiller ürettiği için, diğer markalara nazaran doğayı ve atmosferi nasıl daha az kirlettiğine dair pek çok kez reklamlarını yaptı. Tabii küresel ısınmanın etkilerini hissetmeye başladığımız bu yıllarda, çevre için yapılan her bir adımı tüm insanlık destekliyor.

Tesla California, Fremont’ta bulunan elektrikli otomobil üretim tesisinde, federal Temiz Hava yasasını ihlal ettiği için, ABD Çevre Koruma Ajansı ile anlaşmaya vardığı 275 bin dolar tutarındaki cezayı ödemeyi kabul etti.

Tabii kesilen bu ceza, geçtiğimiz yılın yalnızca son 3 ayında 2.3 milyar dolar kazanan Tesla için çerez parası diyebiliriz. Fakat ABD’nin bu cezayı, önümüzdeki 10 yıl içerisinde bu şirketin tüm dünyada yayılan ve endüstrinin lideri olmasını istediği için göstermelik olarak verdiği söyleniyor.

Zira EPA, Tesla’nın 2016’nın Ekim ayından 2019’un Eylül ayına kadar olan süreçte ‘Otomobillerin ve Hafif Ticari Kamyonların Yüzey Kaplaması için Tehlikeli Hava Kirleticileri için Ulusal Emisyon Standartları’ olarak bilinen ve çevre kasabalar başta olmak üzere atmosferimize de insan sağlığı açısından tehlikeli olan formaldehit, etilbenzen, naftalin ve ksilen gibi gazları saldığını ortaya çıkardı.

Ayrıca Tesla, EPA’nın ilgili tesiste daha önce federal standartlara uygunluğu denetlemediği ve aylık emisyon hesaplamalarını yapmadığını, kaplama işlemleri için kirletici emisyon oranının hesaplanmasıyla ilgili de kayıtları toplamadığını söylüyor.

Fakat Tesla’nın konu hakkında o kadar da samimi olmadığını görüyoruz. Çünkü şirket, 2019 yılında yine EPA tarafından ekipman sızıntıları ve hava emisyon standartlarına uymadığı gerekçesiyle kesilen, önce 31 bin dolar, ardından 55 bin dolarlık 2 farklı ceza ödemişti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir