Yargı Sistemi ve Tarih Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada yargı sistemine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Tunç, tarihe dönerek, eleştirilen yargı sisteminin geçmişteki olaylara karşı nasıl bir rol üstlendiğini hatırlattı. 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat gibi karanlık dönemlerde yargının ne tür kararlara imza attığını vurgulayarak, bugünkü yargı sisteminin geçmişte yaşanan…
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada yargı sistemine yönelik eleştirilere yanıt verdi. Tunç, tarihe dönerek, eleştirilen yargı sisteminin geçmişteki olaylara karşı nasıl bir rol üstlendiğini hatırlattı. 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat gibi karanlık dönemlerde yargının ne tür kararlara imza attığını vurgulayarak, bugünkü yargı sisteminin geçmişte yaşanan haksızlıklara engel olduğunu ifade etti.
Adaletin her şeyin temeli ve insanın erdemi olduğunu belirten Tunç, adaletin olmadığı yerde barışın ve huzurun olamayacağını vurguladı. Hukuk devleti ilkesiyle haklıya hakkını vermenin önemine dikkat çekti. Türkiye’nin demokratik hukuk devleti olma yolunda önemli adımlar attığını ve temel kanunları güncellediğini ifade etti. Ayrıca, parlamenter sistemden çıkarak istikrarsızlıklara son verildiğini ve demokrasiyi güçlendirdiğini belirtti.
Adalet Bakanı, yargı sisteminin güçlendirilmesi için yapılan çalışmalardan da bahsetti. Yargıda yaşanan gecikmelerin önüne geçmek amacıyla yeni mahkemelerin kurulduğunu ve istinaf mahkemelerinin sayısının arttırıldığını açıkladı. Ayrıca, çocuk adaleti sisteminin önemine vurgu yaparak çocukların haklarının korunmasının gerekliliğini belirtti.
Türkiye’nin geleceği için önemli olan yeni anayasa çalışmalarına da değinen Tunç, yeni anayasanın hak ve özgürlükleri koruyacak, toplumsal barışı ve huzuru sağlayacak bir toplumsal sözleşme olması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, yargıya güvenin önemine vurgu yaparak, yargı kararlarının eleştirilebileceğini ancak yargıya güvenin zedelenmemesi gerektiğini söyledi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yaptığı konuşma, yargı sisteminin önemine ve güçlendirilmesine dair önemli mesajlar içermektedir. Tunç, Türkiye’nin demokratik hukuk devleti olma yolundaki adımları ve yargıdaki reformları vurgulayarak adaletin temel bir değer olduğunu bir kez daha hatırlatmıştır.
Reklam & İşbirliği: [email protected]