Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Su Sızıntısı Bulma

Su Sızıntısı Bulma

haber haber - - 4 dk okuma süresi
2 0

Yeni bir evi kiralarken ya da satın alırken su tesisatını ayrıntılı bir şekilde inceleme fırsatımız olmaz. Tesisat duvarın ve döşemenin içerisinde gömülü olduğundan tesisatın kusursuz bir şekilde hazırlandığını varsayarız. Ancak bazı durumlarda su tesisatları henüz ilk kurulum aşamasında sorunlu olur ve bu durum su sızıntılarına sebep olmaya başlar.

İlk etapta kendisini göstermeyen bu problemler kısa süre içerisinde bazı belirtilerle ortaya çıkar. Bu durum oldukça can sıkıcıdır ve çok kısa bir süre içerisinde sorunun çözülmesi gerekir. Firmamız tam da bu aşamada devreye girmektedir. Sunulan su kaçak tespitişlemi ile birlikte sızıntılar noktasal olarak bulunmaktadır. Sonrasında da onarım aşamasına geçilir ve sorunlar çözülür.

Su Sızıntısı Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Su tesisatlarında yaşanan sıkıntılar başladığı anda belirti göstermeyebilir. Sızıntının miktarına göre belirtilerin ortaya çıkış süresinde de değişiklikler meydana gelmektedir. Yaşam alanlarında su sızıntısı olduğunu gösteren belirtiler;

  • Su faturalarının beklenenin çok üzerinde gelmesi,
  • Duvar ya da zemin fayanslarında bozulmalar,
  • Duvarlardan su sesinin devamlı olarak gelmesi,
  • Komşu dairelerin duvar ya da tavanlarında ortaya çıkan izler, şeklinde sıralanabilir.

Belirtilerin tamamının ortaya çıkması şart değildir. Bir ya da iki tanesi dahi varsa bu durum su sızıntısı olduğunu ve hiç zaman kaybedilmeden su kaçak tespitişleminin yapılması gerektiğini ortaya koymaktadır. Sorunun çözümü için bizlerle iletişime geçmeniz yeterlidir.

Su Sızıntılarını Nasıl Tespit Ediyoruz?

Yaşanan su sızıntılarının miktarı ne olursa olsun kısa süre içerisinde tespit edilmesi gerekir. Firmamız bu konuda teknolojik cihazlardan yararlanmaktadır. Ekip arkadaşlarımız ne kadar tecrübeli olursa olsun cihazlar olmadığında su kaçak tespitaşamasında yanılabilirler. Bu durum da fayansların boşuna kırılması ve etrafın kullanılamaz hale gelmesine sebep olmaktadır.

Ses dalgalarını takip eden ve dalgaların nereden geldiğini noktasal olarak tespit eden cihazlar su sızıntısının tespit edilmesi aşamasında da fayda sağlamaktadır. Zeminden gelen su sesleri takip edilerek bu sesin kaynağı rahatlıkla bulunabilmektedir. Su sızıntısının kaynağı olan nokta belirlendikten sonra ise tamir işlemlerine geçiş yapılır.

Su tesisatları yerin altında ya da duvarlarda olduğundan kırma işlemi olmadan onarılması mümkün değildir. Burada amaç en düşük miktarda kırım yaparak onarım işlemlerini tamamlamak olur. Firmamız su kaçak tespitişlemini noktasal olarak gerçekleştirdiği için kırma işlemleri minimum alanda gerçekleşmektedir. Hemen sonrasında kırılan yerler onarılır ve sizlerin kullanımına sunulur. Bütün bu süreç için birkaç saatinizi ayırmanız yeterli olacaktır.

İlgili Yazılar