Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Sigara fiyatlarına zam

Sigara fiyatlarına zam

hande hande - - 2 dk okuma süresi
21 0

Sigara fiyatları dün gece yaşanan ÖTV zammı sonrasında artış yaşadı. Özel Tüketim Vergisi ÖTV’nin sigara fiyatları üzerinde artış oranı %10 oldu. Tüketiciler ise güncel sigara fiyatlarını araştırıyor. 2022 yılı içerisinde totalde 8 TL’lik artış yaşayan sigara fiyatları bir kez daha zamlandı.

Sigara fiyatlarında 0.71 lira olan asgari maktu vergi tutarı 0.78 lira oldu. Sigaraya uygulanan %10’luk ÖTV artışı ile birlitke 1 paket sigaradan alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) 1.69 lira artış gösterdi. Henüz zam sigara paket fiyatlarına yansımasa da bir paket sigaraya 2 ila 4 lira arasında zam gelmesi bekleniyor.

Philips Morris ve BAT Grubu sigaralara 5 Mayıs itibarı ile 2 TL zam gelmişti. Normalde Temmuz ayında yapılması beklenen zam enflasyon verilerindeki artışın da etkisiyle birlikte sürpriz şekilde dün gece zamlandı.

Temmuz-Aralık 2022 döneminde alkollü içeceklere ve sigara fiyatlarına yapılması muhtemel yüzde 60’a varan ÜFE güncellemesi olmayacak.

Sigara zammının ardından en düşük sigara fiyatı Phlip Morris grubunda 25,50 TL olurken en yüksek sigara fiyatı 40 TL’yi görecek.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir