Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Ses ve Ud Virtiözü Usta Sanatçı Ahmet Benne!

Ses ve Ud Virtiözü Usta Sanatçı Ahmet Benne!

haber haber - - 2 dk okuma süresi
11 0

Ses ve Ud Virtiözü Usta Sanatçı Ahmet Benne!

Ahmet Benne Kimdir? Türk dünyasının son yıllarda en çok dinlediği isim usta sanatçı Ahmet Benne aslen Kerküklü Türkmen ses sanatçısıdır.

TRT ekranlarında özel yapımlarla konserleri yayınlanan Ahmet Benne, kendi bestelerini de seslendirdiği konserlerinde milyonları ses ve ud icrasıyla adeta büyülüyor.

1989 senesinde Kerkük’ün ilçesi Tuzhurmatu’da Türkmen duvar ustası emektar baba ve ev hanımı bir annenin sekizinci evladı olarak dünyaya gözlerini açan Ahmet Benne, son yıllarda özellikle Türk televizyonlarında gerçekleşen konserlerinde muazzam sesi ve ud virtüözlüğüyle Türk ve Türkmen halkının gönlünü fethetti.

Besteleri ve muhteşem hoyrat icralarıyla Türk dünyasında sesi yankılanan Ahmet Benne, 2010 yılında akademik eğitimi için Türkiye’ye geldi ve sanatıyla Türkmeneli’nde olduğu gibi Türkiye’de de çok sevilen usta ses sanatçıları arasında yer aldı.

Dereceyle kazandığı konservatuvar eğitimi ardından, Gazi Üniversitesi’nde yüksek lisans tahsilini tamamlayan Ahmet Benne, şuan doktora eğitimine devam etmektedir. Ağabeyi Ali Benne ise Kerkük’de sevilen sanatçılardandır.

Ahmet Benne, müzik mağazalarında yayınlanan single albümleriyle de müzikseverlerin beğenisini kazanmıştır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir