Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. »
  4. Sarıgül: Ofsayt kalkınca futbol da daha iyi işleyecekse onu da kaldırırız
Genel

Sarıgül: Ofsayt kalkınca futbol da daha iyi işleyecekse onu da kaldırırız

vadi vadi - - 3 dk okuma süresi
19 0

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, çok konuşulan ofsaytı kaldıracağı sözlerine ilişkin,” ‘Ofsaytı kaldıracağız’ diyorum, herkes bunu konuşuyor. Van Basten’in ofsaytı kaldıralım deme hakkı var da Sarıgül’ün yok mu? Bu kadar dış borcu nasıl ödeyeceğiz? Bunları konuşan var mı? Siyaset lobisi bunları konuşturmadığı için Sayın Erdoğan 20 yıldır muhalefeti ofsayta düşürüyor. Futboldaki ofsayt önemli de siyasetteki ofsayt önemsiz mi?” diye sordu. Sarıgül, “Ofsayt kalkınca futbol da daha iyi işleyecekse onu da kaldırırız” ifadelerini de kullandı.

Sarıgül, çok konuşulan ofsaytı kaldıracağı açıklamasına değinerek, “Ben, aylardır ‘Devletin zihniyetini, siyasetin dilini ve yapılışını değiştireceğiz,’ diyorum. Bunlar konuşulmuyor. ‘Ofsaytı kaldıracağız’ diyorum, herkes bunu konuşuyor. Van Basten’in ofsaytı kaldıralım deme hakkı var da Sarıgül’ün yok mu? Bu kadar işsize nasıl iş bulacağız? Bu kadar dış borcu nasıl ödeyeceğiz? Bunları konuşan var mı? Siyaset lobisi bunları konuşturmadığı için Sayın Erdoğan 20 yıldır muhalefeti ofsayta düşürüyor. Futboldaki ofsayt önemli de siyasetteki ofsayt önemsiz mi? Devleti, siyaseti ve ekonomiyi daha iyi işletmek için eskimiş, ayak bağı olmuş, ne varsa değiştireceğiz. Ofsayt kalkınca futbol da daha iyi işleyecekse onu da kaldırırız.” dedi.

“SON 10 YILDIR AMPÜL BURSAYI AYDINLATMIYOR”

Bursa’nın, ticarette, sanayide, tarımda ve turizmde öncü bir şehir olduğunu ancak son 10 yıldır ampulün artık Bursa’yı aydınlatmadığının görüldüğünü söyledi. Sarıgül konuşmasına şöyle devam etti:

* Bursa’nın son 10 yılda ülke ihracatındaki payı hızla azalmış. Hızlı tren projesi 10 yıldır bitmemiş.  Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi Bursa’da işsizlik var, yoksulluk var, geçim sıkıntısı var.  Esnafı,  çiftçisi borç içinde. Tarımı, ticareti, turizmi, sanayiyi çok iyi bilen Bursa gibi bir şehirde işsizlik, yoksulluk varsa nedeni şudur: Ülkeyi yönetenler son 10 yıldır üretimi, tarımı unuttu, çalışanı, üreteni küstürdü, sanayicinin yatırım şevkini kırdı.  Bu sorunları konuşması gereken, çözmesi gerekenler siyasilerdir.

İlgili Yazılar