Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Salmonella virüsü nedir

Salmonella virüsü nedir

hande hande - - 2 dk okuma süresi
33 0

İngiltere’de 60’tan fazla çocukta ishal, mide bulantısı, kusma ve ateş şikayetlerinin Kinder Sürpriz yumurtaları ile bağlantılı olduğunun duyurulması sonrasında Salmonella virüsü merak ediliyor. Salmonella virüsünün Ferrero firmasının ürettiği “Kinder Surprise” yumurtalardan kaynaklandığı açıklandı.

Kinder Sürpriz’i üreten Ferrero şirketi açıklamasında 11 Temmuz 2022 ve 7 Ekim 2022 kullanma tarihlerini içeren ürünlerin yenilmemesi ve geri gönderilmesini belirtti. Avrupa’nın bazı ülkelerinde Kinder markalı ürünlerin toplatılmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünden Türkiye için kritik açıklama geldi

Salmonella, Enterobacteriaceae familyasında yer alan, çubuk şeklinde bir bakteridir. Yaklaşık 2000 alt tipi insanlarda hastalığa neden olur. Salmonella typhi (tifo) ve Salmonella paratyphi (paratifo) yalnızca insanlarda enterik ateş (tifo, paratifo) olarak adlandırılan ve zaman zaman salgınlarla seyredebilen hastalıklara neden olan türlerdir. Bunların dışında kalan salmonella alt tipleri non-tifoidal salmonellalar olarak adlandırılır.

Salmonella bakterisinin vücuda alınmasından yaklaşık 12-72 saat sonra ishal, ateş, bulantı, kusma ve karın krampları şeklinde hastalık belirtileri ortaya çıkar.

Hastalık genellikle 4-7 gün sürer ve çoğu kişi tedavi olmadan iyileşir.

Bazı kişilerde, ishal hastanın hastaneye yatmasını gerektirecek kadar şiddetli olabilir.

Yaşlılar, bebekler ve bağışıklık sistemi yetersiz olan kişilerde hastalık daha ciddi seyreder.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kinder marka ürünlerle ilgili kritik bir karar verdi. Verilen kararda Tarım ve Orman Bakanlığı, Avrupa Birliği’nin bildirdiği Kinder ‘Schoko Bons’ markalı ürünlerle ilgili toplatma kararı aldığını açıkladı.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir