Rusya’da panik alışverişi

Rusya’da en hızlı büyüyen sektörlerden biri olan kozmetik ve kişisel bakım ürünleri piyasasının büyüklüğü 2020’de 11 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ülkede tüketilen kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin yüzde 65’i ithal ediliyor. Sektörün yıllık ithalatı yaklaşık 3,5 milyar dolar olurken, 800 milyon dolar seviyesinde de ihracatı bulunuyor. Fransa, Almanya, İtalya, ABD, Polonya, Birleşik Krallık, Güney Kore,…

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Rusya’da panik alışverişi

Rusya’da en hızlı büyüyen sektörlerden biri olan kozmetik ve kişisel bakım ürünleri piyasasının büyüklüğü 2020’de 11 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Ülkede tüketilen kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin yüzde 65’i ithal ediliyor. Sektörün yıllık ithalatı yaklaşık 3,5 milyar dolar olurken, 800 milyon dolar seviyesinde de ihracatı bulunuyor.

Fransa, Almanya, İtalya, ABD, Polonya, Birleşik Krallık, Güney Kore, Çin, İrlanda ve İspanya, Rusya’nın bu sektörde en fazla ithalat yaptığı ülkeler arasında yer alıyor.

Batılı kozmetik ve kişisel bakım markalarının yoğun şekilde tercih edildiği Rusya’da, yaptırımlar nedeniyle bu markaların ülkeden çıkma kararı alması mağazalarda panik alışverişine neden oldu. Bu durum, mağaza önlerinde saatler süren kuyruklara yol açıyor.

Sephora, Victoria’s Secret, Dior, The Body Shop, Chanel ve Mac gibi markaların Rusya’daki günlük satışları, mağazalarının kepenklerini indirmeden önce katlandı.

Kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde Batılı markaların ülkedeki faaliyetlerini askıya alma kararı kullanıcılarını hayal kırıklığına uğratırken, henüz ülkeden çıkma kararı açıklamayan bazı Batılı markaların mağazalarındaki alışveriş yoğunluğu da giderek artıyor.

Moskova’da yaşayan bir öğrenci, arkadaşıyla alışveriş için dışarı çıktığını belirterek, “Ama ne yazık ki her yer kapalı ve bu çok kötü bir durum. Bu nedenle üzgünüz. Bundan sonra Rus markaların kalite ve tarzına bakacağız. Güzel bir şeyler görürsem belki satın alırım” dedi.

Kültür bilimci bir Rus vatandaşı da markaların ülkesinden ayrılmasının çok üzücü olduğunu ifade ederek, “Bence bu durum çok üzücü ama komşu ülkemizde yaşananlar kadar üzücü değil tabii ki. Teorik olarak Batılı markalar buraya tekrar dönebilir. Benim için bu markalar çok önemli ama Rusya’da da iyi modacılarımız var” diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Bakanlık, Suriye’deki Terör Saldırısını Kınadı
Bakanlık, Suriye’deki Terör Saldırısını Kınadı
Gençlik ve Spor Bakanı Bağımlılıkla Mücadele Açıklaması Yaptı
Gençlik ve Spor Bakanı Bağımlılıkla Mücadele Açıklaması Yaptı
TBMM Kararı İle Oluşturulan Çocuk Suçlarını İnceleme Komisyonu Üyeleri Belirlendi
TBMM Kararı İle Oluşturulan Çocuk Suçlarını İnceleme Komisyonu Üyeleri Belirlendi
İletişim Başkanı Burhanettin Duran’dan Yalanlama
İletişim Başkanı Burhanettin Duran’dan Yalanlama
Emine Erdoğan TRT Uluslararası Çocuk Medyası Zirvesi’nde Konuştu
Emine Erdoğan TRT Uluslararası Çocuk Medyası Zirvesi’nde Konuştu
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de
Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de
Haberin Doğru Adresi - Haberport.gen.tr
Haber Port Güncel Son dakika haberleri

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları HABER PORT 'da saklıdır.