Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Rusya-Ukrayna savaşında 81. gün

Rusya-Ukrayna savaşında 81. gün

hande hande - - 2 dk okuma süresi
19 0

Rusya-Ukrayna Savaşı 81. gününde devam ediyor. Reuters’in bildirdiğine göre, Mariupol harabelerinden mültecileri taşıyan yüzlerce araba ve minibüsten oluşan büyük bir konvoy, dün gece Ukrayna’nın kontrolündeki Zaporizhzhia şehrine ulaştı. Ukrayna, iki ayı aşkın bir süredir harap şehirdeki sivilleri kademeli olarak tahliye ediyor.

Ukrayna, İtalya’nın Torino kentinde düzenlenen 66. Eurovision şarkı yarışmasını kazandı. Kalush Orchestra’dan Stefania, erken oylamada İngiltere, İspanya ve İsveç’in güçlü performanslarının ardından birinci oldu. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski galibiyeti övdü ve bir gün finali “özgür ve yeniden inşa edilmiş” bir Mariupol’de düzenleme sözü verdi.

ABD Senatosu azınlık lideri Mitch McConnell, Kiev’i ziyaret eden ABD’li politikacıların büyüyen listesine katıldı. Zelenski, McConnell’in ziyaretini Ukrayna’ya iki partili desteğin güçlü bir işareti olarak memnuniyetle karşıladı. Zelenski, ayrıca Başkan Joe Biden’e, ABD’nin daha hızlı silah ve mühimmat üretimi ve teslimatına izin veren İkinci Dünya Savaşı dönemindeki Lend-Lease yasasında bu hafta yasayı imzaladığı için teşekkür etti.

Belediye başkanı Ihor Terekhov, Rus birliklerinin Harkov şehir bölgesinden çekildiğini söyledi. Harkov toprak savunması ve Ukrayna silahlı kuvvetlerinin çabaları nedeniyle Ruslar, Rus sınırı yönünde şehir bölgesinden uzaklaştı” dedi.

Ukrayna askeri istihbarat başkanı, savaşın 2022’nin sonunda biteceğini söyledi. Tümgeneral Kyrylo Budanov, Moskova’nın ağır kayıplar verdiğini iddia etti ve Ağustos ortasına kadar bir dönüm noktası ön gördü. “Aktif muharebe eylemlerinin çoğunun bu yılın sonunda biteceğine” olan inancını ekledi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir