Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Raf Sistemleri Statik Analizi Nedir? Nasıl Yapılır?

Raf Sistemleri Statik Analizi Nedir? Nasıl Yapılır?

haber haber - - 4 dk okuma süresi
12 0

Raf Sistemleri Statik Analizi Nedir? Nasıl Yapılır?

Raf Sistemleri, işletmelerde çeşitli amaçlar için kullanılmaktadır. Raf sistemleri, işletmeler tarafından genellikle depolarda istiflemeyi daha düzenli bir hale getirmek için kullanılmaktadır. Ancak raf sistemleri sadece depolarda değil, aynı zamanda işletmenin ürünlerinin sergilenmesi için de kullanılabilmektedir. Raf sistemleri ürün sergilemek için kullanıldığında ön planda bulunmaktadır.

Raf sistemleri çoğu işletme için oldukça kullanışlı ve vazgeçilmez sistemlerdir. Raf sistemlerinden istenilen verimin alınabilmesi ve İş Sağlığı ve Güvenliği açısından tehlike oluşturmaması için belli başlı analizler gerçekleştirilir. Bu analizlerin başında “Raf Sistemleri Statik Analizi” gelir.

Raf Sistemleri Statik Analizi, kullanılan raf sisteminin taşıyabileceği maksimum yükü belirler ve rafın yükten kaynaklı deformasyona maruz kalabilecek noktaları belirlemeyi sağlar.Raf sistemleri statik analizi son derece önemli olduğu için bu konu ile ilgili bazı sorular sık sık sorulmaktadır.

Raf Sistemleri Statik Analizini Kimler Yapar?

Raf sistemleri statik analizleri uzman denetçiler tarafından yapılmaktadır. Denetçiler, raf sistemleri ile ilgili gerekli belgelere sahip olduğu gibi aynı zamanda gerekli deneyime sahiptir. 

Ayrıca raf sistemlerinin firma içi kontrolleri de gerçekleştirilmektedir. Firma içi olan kontroller genellikle haftalık olarak yapılır ve bu kontroller eğitimli bir personel tarafından gerçekleştirilir. Firma içi kontrolleri gerçekleştirecek olan personelin gerekli eğitimleri alması gerekmektedir.

Raf Sistemleri Statik Analizi Ne Kadar Sürede Yaptırılmalıdır?

Raf sistemleri statik analizi, raf periyodik kontrolleri kapsamında yapılmaktadır. TS EN 15635 standardına göre raf sistemleri periyodik kontrolleri yılda en az 1 kere yapılmalıdır. Bu bağlamda raf sistemleri statik analizi de yılda en az 1 kere yapılmaktadır. 

Ancak raf sistemlerinin iş yerindeki kullanımına göre yılda 1’den fazla kez kontrolleri yaptırabilirsiniz. 

Raf Sistemleri Statik Analizi Yaptırmak Neden Önemlidir?

Raf sistemlerinin statik analizinin yaptırılması öncelik olarak can ve mal güvenliğini sağladığı için oldukça önemlidir. Raf sistemlerinin statik analizi yapılması ile elde edilen rapor sonucuna göre gerekli değişiklikler yapılabilir ve alınması gereken önlemler alınabilir. Böylece raflardan kaynaklı can ve mal kayıplarının önüne geçebilirsiniz.

Ayrıca raf sistemleri statik analizinin yaptırılması yasal bir zorunluluktur. Raf sistemleri statik analizi yaptırarak yasalara uyum sağlayabilirsiniz. 

Raf  Kontrolü & Raf Statik Analizi yaptırmak istiyorsanız, Okco olarak alanında profesyonel çalışanlarımız ve profesyonel ekipmanlarımız ile hizmete hazırız. Daha fazla bilgi sahibi olabilmek için okco.com.tr  linki üzerinden sitemizi inceleyebilir ya da iletişim kanallarımızdan birini kullanarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir