Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Paslanmaz Saplama Cıvata İmalatı

Paslanmaz Saplama Cıvata İmalatı

haber haber - - 3 dk okuma süresi
10 0

Paslanmaz Saplama Cıvata İmalatı

Bir araya getirdiğimiz her şeyden, bir makineden, bir arabadan, bir aletten, bir mobilya parçasından, bir yapıdan, bir kaplamadan ve birbirine uyan parçaların birleşiminden cıvatalar sorumludur. Her gün kullandığımız sonsuz sayıda üründe cıvatalar yer almaktadır. Hatta saplama cıvataların imalatında kullanılan makinelerde dahi bu malzemeler yer almaktadır.

Paslanmaz Saplama Cıvata Üretim ve İmalatı

Saplama cıvaların imalatı ve üretimi birden farklı şekil ve boyutta olabiliyor. Onları her şekilde, boyutta, kalitede, kalınlıkta ve malzemede üretmek söz konusudur. Hayatımızın önemli bir parçası olan cıvatalar, fabrikalarda seri üretim şekilde imal ediliyor. Dakikalar içinde yüzlerce adet üretilen bu malzemeler, tecrübeli kişilerin kontrolünde üretimi gerçekleştirilen ürünlerden biridir. Fabrikalarda üretilen cıvata, vida, somun, rondela ve diğer ürünler, büyük bir titizlik ve deneyim gerektiriyor. Bu sayede işlevsel ürünler tasarlanabiliyor.

Kaliteli Paslanmaz Saplama Cıvata İmalatı

Saplama cıvata, fabrikalarda üretilen malzemelerden biridir. Fabrikalar, endüstride ve normal yaşamda en çok kullanılan malzemelerden olan cıvata ve vidaları üretmek için üretimde, tasarımda, yönetimde birçok kişinin çalıştığı kuruluşlardır.

Normal özelliklere sahip orta büyüklükteki bir arabanın yapısında dahi iki yüzden fazla cıvata olduğu bilinmektedir. Ayrıca her parçanın güvenli şekilde birleşmesi adına bu cıvataların kaliteli olması gerekmektedir. Hemen hemen her şey cıvatalar, somunlar ve vidalarla birleştirildiği için önemleri bir hayli fazladır. Bu nedenle de cıvata fabrikası tercih ederken, işinde uzman ve deneyimli olanlara yönelmek önem kazanmaktadır.

Paslanmaz Saplama Cıvata Nasıl Üretilir?

Paslanmaz saplama cıvataların imalatı zor bir süreçtir. Fabrikalardaki fırınlar, hammaddeyi yumuşaması ve daha kolay işlenebilmesi için iki günden fazla ısıtır. Daha sonra malzemeler kükürt banyolarına tabi tutulur. Bu aşamada amaç herhangi bir oksit partikülünün uzaklaştırılmasıdır.

Cıvata fabrikalarında cıvatalar, çeliği yüksek basınçlarda kalıplardan geçiren makinelerde soğuk dövme işlemi ile yapılır. Bu makineler çeliği düzeltir, keser ve ayırır. Burada malzemeler somun, cıvata ve vida şeklinde ayrılır. Makineler genelde dakikada beş yüz civarında cıvata üretir. Cıvata şekillendirildikten sonra makineler, diğer makinelerle beraber uçları ve dişleri ayarlar. Ancak bu işlem birkaç dakika içinde yapılır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir